Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
„Lifosa“ viliasi, kad valdžia po mitingo pakeis savo poziciją

Paskelbus apie tai, kad Lietuvos profesinė sąjunga „Solidarumas“ kartu su Nepriklausoma AB „Lifosa“ darbuotojų profesine sąjunga organizuoja mitingą prie Vyriausybės, AB „Lifosa“ sako, kad visiškai supranta ir palaiko savo darbuotojų organizuojamą mitingą, kurio metu dalis darbuotojų kels jiems rūpimus klausimus ir sieks sulaukti atsakymų iš atsakingų valdžios institucijų, koks likimas laukia jų darbo vietų.

„Beveik pusantrų metų „Lifosos“ darbuotojai gyvena nežinioje, nes per visą šį laiką nepavyko rasti abi puses tenkinančio sprendimo, taigi jie nusprendė savo reikalavimus išreikšti mitinge prie Lietuvos Vyriausybės. Nepaisant didelio nusivylimo ir sekinančių aplinkybių, „Lifosos“ darbuotojai dar randa jėgų kovoti dėl gamyklos, kuri, kaip jie tikisi, ir ateityje vykdys veiklą“, – praneša įmonė.

„Lifosa“ sako, kad jos darbuotojai jau seniai yra nusivylę ir kvestionuoja skirtingai į situaciją nusprendusias pažiūrėti Europos Sąjungos valstybes. Kolegos Belgijoje veikiančioje itin panašioje gamykloje sako galį laisvai dirbti, nepažeisdami sankcijų, tuo tarpu mūsų žmonės „Lifosoje“ – ne.

„Kaip buvo minėta liepos 3 dieną išplatintame pranešime spaudai, sankcijos iki šios dienos „Lifosai“ jau kainavo daug milijonų eurų prarastų pajamų, bendrovė taip pat patyrė ženklius finansinius nuostolius per pirmąjį 2023 metų pusmetį. Akivaizdu, kad patirdama nuostolius, bendrovė nėra pajėgi toliau tvariai vykdyti veiklos aplinkoje su tiek apribojimų.

Būdama atsakinga darbdavė, „Lifosos“ savininkė „EuroChem“, buvo priversta priimti šį sunkų sprendimą inicijuoti laikiną gamyklos konservavimą, kad būtų išvengta didesnių nuostolių ir išlaidų, kurios siekia kelis milijonus kiekvieną mėnesį. Nesiėmus konkrečių veiksmų dabar, įmonė ilgainiui bankrutuotų“, – teigiama įmonės pranešime.

Įmonė priduria, kad tebeprašo Lietuvos valdžios ir finansinių institucijų panaikinti dėl sankcijų bendrovei taikomus apribojimus ir sudaryti galimybes „Lifosai“ toliau veikti efektyviai, turint pilną prieigą prie gamybai būtinų žaliavų tiekimo ir distribucijos grandinės, visiškai laikantis ES sankcijų.

„Tačiau nepaisant būtino pasiruošimo laikinam gamyklos konservavimui, vis dar yra tikimasi, kad net šiame vėlyvame etape galima išspręsti susidariusią situaciją iki spalio 1 d., taip išvengiant laikino gamyklos konservavimo ir šimtų darbo vietų praradimo“, – teigia įmonė.

Rekomenduojami video