Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Lietuvos krautuvų vairuotojai ruošiasi pirmajam šalies čempionatui

Daugelis krautuvus esame matę sandėliuose ar gamybos įmonėse. Ir nors tokiose erdvėse juos pamatysime dažniausiai, kartą per metus krautuvų valdymo įgūdžius vairuotojai demonstruoja didžiausiuose pasaulio krautuvų čempionatuose. Šių metų birželio 9 d. pirmą kartą toks čempionatas įvyks ir Lietuvoje.

Nugalėjusi komanda galės didžiuotis išskirtiniais savo įmonės gebėjimais, o geriausiai pasirodęs vairuotojas įgaus „Geriausio krautuvo vairuotojo“ titulą. Geriausi krautuvų valdymo specialistai bus renkami ir tikrinami keliais būdais: komandinėmis ir individualiomis varžybomis.

Komandinėse rungtyse galės dalyvauti komandos, sudarytos iš trijų žmonių, o maksimalus vienos įmonės deleguojamų komandų skaičius – dvi komandos. Šio etapo užduotys tikrins ne tik krautuvo vairavimo gebėjimus, bet ir tai, kaip komandos nariai kartu sprendžia iškilusias problemas.

Individualiosiose čempionato varžybose galės dalyvauti bet kuris norintis ir su krautuvais dirbantis įmonės atstovas. Šiame etape vairuotojai turės įvykdyti kruopštumo ir manevringumo reikalaujančias užduotis, nesuklysti ir pasiekti geriausią laiką. Komandos, pasiekusios geriausią laiką, dalyvaus finale, kuriame susigrums su kitomis komandomis ir galės laimėti „Geriausios komandos titulą“.

Specialiai parengtoje individualių varžybų užduotyje nesuklydęs ir geriausią laiką pasiekęs vairuotojas bus įvardintas kaip „Geriausias krautuvo vairuotojas“.

Užsienyje kasmetinės krautuvų varžybos organizuojamos daugiau nei dešimtmetį ir pritraukia tūkstančius dalyvių iš viso pasaulio. Juose neretai sutinkami ir Lietuvos atstovai.

Regimantas Didbalis, „Linde“ technikos ekspertas įmonėje „Alwark“, yra vienas iš darbuotojų, prisidedantis ir prie čempionato organizavimo Lietuvoje. Jo teigimu, tai puiki galimybė įvertinti savo galimybes, motyvuoti savo darbuotojus, o lietuviai tam jau tikrai yra pasiruošę.

Logistikos paslaugos Lietuvoje sparčiai plečiasi. Tai reiškia, kad keltuvų ir krautuvų vairuotojų specialybės ne tik nepraranda savo aktualumo, bet tampa vis paklausesnėmis. Pasak jo, tai, kad lietuviai jau pribrendo tokiam čempionatui, rodo įmonių susidomėjimas rengti vidines krautuvų varžybas, kurių nugalėtojai siunčiami į pasaulio čempionatą Vokietijoje.

„Artėjantis Lietuvos čempionatas yra unikalus tuo, kad juo siekiame burti įmones ir jų darbuotojus į bendruomenes, besidominčias krautuvų ir keltuvų naujovėmis ir tokiu būdu sukuriančias papildomą vertę savo darbovietei. Žinoma, tai puikus būdas ir darbdaviams motyvuoti savo vairuotojus. Juk kiekvienas norime pasitikrinti savo jėgas ir parodyti, ką mokame“, – apibendrina ekspertas.

Rekomenduojami video