Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje buvo ramu

Antradienį Lietuvos VSAT pareigūnams prie sienos su Baltarusija vėl neteko apgręžti nė vieno migranto. Ramybė rytiniame šalies pasienyje tęsiasi antrą parą iš eilės - bandymų nelegaliai brautis iš kaimyninės valstybės nefiksuota ir užvakar. Neteisėti migrantai ir toliau nemėgino patekti į Latviją, o Lenkijos sienos apsauga apgręžė 40 atėjūnų.

Pirmadienį, kaip skelbta, Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje neapgręžtas nė vienas migrantas, sekmadienį VSAT pareigūnai neįleido 4 atėjūnų, bandžiusių patekti į šalį draudžiamose vietose. Šeštadienį ir penktadienį mėginimų neteisėtai brautIs į Lietuvą nebuvo. Ketvirtadienį pasieniečiai apgręžė 19 užsieniečių.

Profesionaliai migrantų krizės metu veikiantys bei visuomenės pasitikėjimą dėl to pelnę VSAT pareigūnai iš viso šiemet neįsileido 1871 iš Baltarusijos į Lietuvą bandžiusio patekti perėjūno. Susiruošusiųjų šiemet iš Baltarusijos draudžiamose vietose kirsti sieną į Latviją yra 2633. Neįleistųjų į Lenkiją skaičius yra 5277 (be antradienio duomenų).

Pernai nuo rugpjūčio 3 d., kai VSAT įgijo teisę apgręžti neteisėtus migrantus, jų į Lietuvą iš Baltarusijos nepateko 8106.

Rekomenduojami video