Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Lietuvą užgriuvus galingai kritulių dozei sinoptikai turi naują prognozę visai savaitei

Į Lietuvą sugrįžus teigiamai temperatūrai, pastaruoju metu tenka pasisaugoti ne sniego pusnių, o plikledžio ir krentančių varveklių. Plačiau apie ateinančių dienų orus Žinių radijo laidoje „Ryto espresso“ pasakojo sinoptikė Ineta Daunoravičiūtė.

Ji teigė, jog yra panašu, kad Lietuvos gatvės dar kurį laiką primins čiuožyklas.

„Nors temperatūra ir teigiama šiomis dienomis, tokia bus artimiausiomis dienomis, bet vis tiek žemė yra įšalusi. Ir vien dėl to krentantiems mišriems krituliams, kaip šią naktį krito ir lietus, ir dulksna, yra palanku lokaliai formuotis plikledžiui.

Tiek praėjusiomis dienomis, tiek ir artimiausiomis dienomis ta nedidelė plikledžio tikimybė tikrai išlieka“, – kalbėjo sinoptikė I. Daunoravičiūtė. Žinių radijo pašnekovė teigė, jog orai liks permainingi ir artimiausiomis dienomis. „Bet tikrai ne žiemiški. Pavyzdžiui, trečiadienį į šalį atslenka dar vienas aktyvus Atlanto ciklonas, kuris atneš mums tikrai nemažą kritulių porciją. Ir jau šiuo metu vakarinius rajonus pasiekė, plis į visą šalį šlapdriba. Vakare šlapdribą keis lietus, tai tikrai bus mišrūs krituliai. Taip pat ir gūsingas vėjas numatomas – pietų, vakarų Lietuvoje numatomi gūsiai iki 15–20 m/s. O temperatūra ir toliau išsilaiko teigiama – 2–6 laipsniai šilumos“, – Žinių radijo laidoje „Ryto espresso“ kalbėjo sinoptikė I. Daunoravičiūtė.

 Ketvirtadienis, pasak jos, taip pat bus labai panašus ir žiemos neprimins. „Ir toliau mūsų orus lems atkeliavęs žemo slėgio sūkurys, taigi mišrūs krituliai tiek ketvirtadienio naktį, tiek ir dieną yra numatomi. Toliau vyraus šlapdriba ir lietus. Ketvirtadienio naktį turėtų daugiau kristi lietus, o jau dieną vėl pereiti į šlapdribą. Vietomis ir vėl bus gūsingas vėjas, ypač pietvakarių Lietuvoje. O temperatūra ketvirtadienį ir toliau bus teigiama – svyruos naktį ir dieną tarp 0 ir 4 laipsnių šilumos“, – teigė sinoptikė.

Bent kol kas lengvo atšalimo galima tikėtis penktadienį, tada iš dangaus daugiau turėtų kristi ne mišrūs krituliai, o sniegas, Žinių radijo eteryje teigė sinoptikė. „Tiek penktadienio naktį, tiek dieną galime tikėtis daugiau nedidelio sniego. Ir lygiai taip pat plikledžio. Kadangi penktadienio daug kur temperatūra kris iki 0 – 3 laipsnių šalčio, taigi, lengvai pašals, tikrai eismo sąlygas turėtų sunkinti ir plikledis. Plikledis kai kur laikysis ir penktadienio dieną, kadangi temperatūra bus apie 0 – tarp 3 laipsnių šalčio ir 2 laipsnių šilumos. Tai, kol kas penktadienis ir artėjantis savaitgalis šiek tiek primins žiemą“, – prognozėmis dalijosi I. Daunoravičiūtė.



Rekomenduojami video