Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Lietuva sudarė galimybę migrantams prieglobsčio prašyti šalies ambasadoje Baltarusijoje

Nuo trečiadienio Lietuva sudarė galimybę migrantams prieglobsčio prašyti šalies ambasadoje Baltarusijoje.

Tokia galimybė numatyta antradienį pasirašytame užsienio reikalų ministrą pavaduojančio krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko įsakyme.

Įsakyme numatoma, kad norėdamas gauti prieglobstį užsienietis ambasadoje turi pateikti raštišką prašymą, kelionės dokumento kopiją, teisėtą buvimą užsienio valstybėje ir kitus dokumentus, įrodančius prieglobsčio būtinybę. Prieglobsčio prašymą atstovybėje užsienietis turi pateikti asmeniškai, o nepilnamečių šeimos narių vardu prašymą gali pateikti vienas iš pilnametystės sulaukusių šeimos narių.

Taip pat dokumente nurodoma, kad ambasados vadovas, gavęs tokį prašymą, turi paskirti atsakingą atstovybės darbuotoją, kuriam pavedama užsieniečių pateiktus prašymus perduoti Migracijos departamentui.

Iki šiol neteisėtai sieną su Baltarusija kertantys migrantai buvo raginami prašyti prieglobsčio pasienio kontrolės punktuose.

Į Lietuvą per sieną su Baltarusiją šiemet pateko jau daugiau nei 4 tūkst. neteisėtų migrantų. Trečiadienį į Lietuvą neleista patekti 19 migrantų.

Rekomenduojami video