Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Lietuvą nuklojo pusnys: dalyje rajonų sniego danga jau siekia 20 cm ribą

Tarnybos jau nuo pirmadienio skelbė apie sunkias sąlygas dėl pūgos. Panašu, kad perspėjimai pasitvirtino ir gausaus sniego sulaukė didžioji dalis Lietuvos miestų. Kauniečiai socialiniuose tinkluose rašė apie tai, kad miestą nuklojo milžiniškos sniego pusnys. Tuo metu meteo.lt skelbia, kad, remiantis antradienio ryto duomenimis, dalyje rytinių rajonų sniego danga jau yra pasiekusi 20 cm ribą.

Antradienį Lietuva atsidurs šaltajame ciklono sektoriuje, tad antradienio dieną daug kur protarpiais pasnigs, vyraus nedidelis sniegas. Kaip rašo meteo.lt, dalyje šalies sniego danga per praėjusias 24 val. pastorėjo kone dvigubai.

Antradienį ryte storiausia sniego danga buvo susidariusi dalyje rytinių ir šiaurės rytinių rajonų. Rokiškyje ir Liukonyse (Širvintų r.) sniego dangos storis siekė 22 cm, Švenčionyse – 21 cm, o Ukmergėje, Vilniuje ir Tauragnuose (Utenos r.) – 20 cm.

Mažiausiai sniego (iki 10 cm) buvo siaurame pajūrio ir pamario ruože, taip pat, dalyje Suvalkijos ir Radviliškio apylinkėse. Tarp 4–6 cm buvo išmatuota Šilutėje, Klaipėdoje, Šeduvoje/Šiaulėnuose (Radviliškio r.), Nidoje, Akmenėje, Kybartuose ir Marijampolėje.

Vietomis debesys gali trumpam prasisklaidyti, tačiau iš saulės daug šilumos tikėtis nereikėtų – aukščiausia oro temperatūra antradienį sieks 2-7 laipsnius šalčio; šilčiausia bus Vakarų Lietuvoje. Taip pat stiprės šiaurės vakarų vėjai, kurių greitis daugelyje rajonų pasieks 9-14 m/s, vietomis su 15-18 m/s gūsiais. Pietvakarinėje šalies dalyje dėl sustiprėjusių vėjų galimas pustymas, trumpa pūga.

Naktį iš antradienio į trečiadienį kai kur truputį pasnigs. Vietomis susidarys plikledis. Vėjas pūs vakarų, pietvakarių, 7-12 m/s, o dienos metu pereis į pietinių krypčių, taps kiek gūsingesnis. Žemiausia oro temperatūra pasieks 12-17 laipsnių šalčio, pajūryje bus apie 8-10 laipsnių šalčio. Dieną taip pat turėtų negausiai pasnigti, o oras šils nežymiai, tik vienu kitu laipsniu. Ketvirtadienį daug kur negausiai pasnigs. Vėjas vis dar bus stiprus, 9-14 m/s, naktį pietryčių krypties, o dieną besikeičiantis ir silpnesnis, 6-11 m/s. Nakties metu oro temperatūra bus 3-8 laipsnių šalčio, o rytiniuose rajonuose neturėtų nukristi žemiau 9-11. Ketvirtadienio diena numatoma vėl juntamai šiltesnė – didžiojoje dalyje rajonų oro temperatūra svyruos tarp 4 laipsnių šalčio ir 1 laipsnio šilumos.


Rekomenduojami video