Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
„Lašiša 2020“: nepamirškite žvejo mėgėjo kortelės

Tęsiantis akcijai „Lašiša 2020“ Aplinkos apsaugos departamentas primena, kad žvejai privalo vadovautis nuo rugsėjo 16 d. imančiais galioti mėgėjų žvejybos taisyklių punktais.

Žvejo mėgėjo kortelę privaloma turėti žvejybos vietoje. O sugavus ir nepaleidus atgal į vandens telkinį lašišos ar šlakio, ne vėliau kaip per 5 minutes turi būti nuplėšiama žvejo mėgėjo kortelės dalis.

Svarbu nepamiršti, kad per vieną žvejybą leidžiama sugauti 1 lašišą arba 1 šlakį, bet ne mažesnį kaip 65 cm.

Nemokamą žvejybos teisę turintys asmenys, žvejojantys be žvejo mėgėjo kortelės, gali vykdyti lašišų ir šlakių žvejybą paleidžiant žuvis, o nuo rugsėjo 16 iki spalio 15 d. turi teisę žvejoti tik nenaudodami dirbtinio masalo ar žuvelės.

Taip pat žuvitakiuose ir arčiau kaip 100 m žemiau tvenkinių vandens nuleistuvų (užtvankų) žvejoti draudžiama.

Už neteisėtą lašišų ir šlakių žvejybą:

- naudojant elektros ar ultragarso prietaisus, numatyta baudžiamoji atsakomybė – bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų;

- naudojant draudžiamus žvejybos įrankius ar draudžiamus būdus (išskyrus elektros energiją ir ultragarsą) numatyta bauda iki 300 € su pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimu;

- pažeidžiant limituotos lašišų ir šlakių žvejybos priemones ir sąlygas numatyta bauda iki 550 € su pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimu.

Už neteisėtai sugautą lašišą arba šlakį taikomas 970 € žalos apskaičiavimo bazinis įkainis. Padarytos žalos gamtinių rezervatų ar ichtiologinių draustinių vandens telkiniuose atlyginimo dydis skaičiuojamas taikant trigubą padarytos žalos žuvims apskaičiavimo bazinį įkainį.

Rekomenduojami video