Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Krematoriumas vėl dirba visu pajėgumu

Kuriam laikui mėnesio pradžioje sustojusi krematoriumo veikla – visiškai atnaujinta. Pirmosios linijos gedimas išaiškintas ir pašalintas, antrosios linijos metinė patikra baigta.

Eilės sumažėjo

Kaip sakė kremotoriumą valdančios įmonės „K2“ vadovas Bernardas Vilkelis, abi linijos krematoriume dirba jau nuo lapkričio 23 dienos.

„Kremacijos vyksta visą parą, nedirbame tik sekmadieniais dėl linijų priežiūros darbų. Laukimo eilės gerokai sumažėjusios, tikrai negalima lyginti su tomis, kurios buvo, kai neveikė abi linijos ar kai dirbo tik viena linija.

Užsakymų turime  dviem–trims dienoms į priekį, tad tikrai galima sakyti, kad didelių eilių pas mus nebėra“, – sakė B. Vilkelis.

Laisvos vietos nėra

Kėdainių ligoninei iškėlus problemą dėl kūnų laikymo, į pagalbą atskubėjo krašto laidojimo paslaugas teikiančios įmonės. Tiesa, krematoriumas aptarnauja visos Lietuvos gyventojus, todėl pasiūlyti pgalbos šiuo atveju nelabai galėjo.

„Mūsų kematoriume yra šaldymo patalpa, kurioje laikome mirusiųjų kūnus. Tokių, kaip šaldytuvų, net neturime. Iš tiesų, kadangi aptarnaujame visą Lietuvą, patalpa naudojama intensyviai.

Kai kurios laidojimo įmonės net neveža velionio kūno pas mus iš anksto, o laiko pas save ir atgabena tik prieš pat kremaciją.

Iš tiesų, sužinojęs apie krašto ligoninės situaciją, susiskambinau su laidojimo įmonių vadovais, jie minėjo, kad ketina siūlyti sprendimus ligoninės vadovui. Sprendimų tikrai yra, tad tikimės, kad jais pavyks pasinaudoti“, – kalbėjo B. Vilkelis.

Eglė KUKTIENĖ

Rekomenduojami video