Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Krakėse – kova su apleistų pastatų savininkais

Krakių seniūnija stojo į kovą su negyvenamų, apleistų namų šeimininkais. Dar metų pradžioje seniūnija užkalė tokių namų langus ir duris, kad juose nesusižeistų išdykaujantys vaikai ar kad pastatų nepadegtų benamiai ar lėbaujantys asmenys. Dabar seniūnija imasi kito žingsnio – raštu kreipiasi į pastatų šeimininkus ir ragina susitvarkyti. Kitaip žadama imtis dar griežtesnių priemonių, kurios stipriai kirs per kišenę. 

Išsiuntė raštus

„Apleistų pastatų savininkams parengėme ir išsiuntėme raštus, kuriuose prašome susitvarkyti savo neprižiūrimą nekilnojamąjį turtą.

Raginu tokio turto šeimininkus pradėti tvarkytis, kitu atveju teisės aktų nustatyta tvarka bus taikomos sankcijos – skiriamos baudos, didės nekilnojamojo turto mokestis ir pan.

Šeimininkams duodame terminą iki birželio 15 dienos. Tačiau jau dabar paaiškėjo, kad taip lengva nebus.

Bėda ta, kad kai kurių namų savininkai mirę ir nėra paveldėtojų. Tuos namus aptvarkysime patys, nupjausime žolę, užkalsime langus, duris“, – tikino Krakių seniūnas Ernestas Barčas. 

Užkalė langus ir duris

Krakėse dar metų pradžioje buvo užkalti apleistų pastatų langai ir durys. Tuomet seniūnas sakė, kad imsis papildomų priemonių. Panašu, kad savo žodžių jis neišsižadėjo ir veikia toliau.

„Saugumo sumetimais, seniūnijos pastangomis, buvo užkalti negyvenamų, bešeimininkių ir apleistų namų išdaužyti langai ir durys. Manome, kad šis vaizdas atrodys saugiau ir estetiškiau nei žiojinčios kiauros ertmės“, – sakė E. Barčas.

Žmonės ragina griauti

Žinoma, pakalbinti kaimų ir miestelių žmonės vieningi – jie sako, kad tokius pastatus būtina griauti, mat jie darko vaizdą, yra pavojingi. Tačiau seniūnijos tokių veiksmų imtis negali, nes tokiems darbams atlikti reikia surinkti krūvą dokumentų, leidimų.

„Nežinant kieno tai turtas, griauti negalima. Kai seniūnija žinos, ar yra savininkai, tada ir bus sprendimas“, – pabrėžė Krakių seniūnas.

Rekomenduojami video