Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Konfiskuotus kontrabandininkų automobilius išsiųs Ukrainos gynėjams

Nuo pat karo Ukrainoje pradžios pagalbos ranką Ukrainai tiesia daugybė Lietuvos gyventojų, nuolat skiriančių finansinę paramą ir ieškančių būdų, kaip prisidėti prie sėkmingos ukrainiečių gynybos. Tokį būdą drauge su Muitinės departamentu atrado Lietuvos žurnalistų autoklubas (LŽA).

Automobilių, tinkamų kariams, poreikis nuo pat karo pradžios – milžiniškas, pastebi projekto iniciatorius, žurnalistas Renaldas Gabartas.

Pasak jo, sunkiai suskaičiuojama, kiek visureigių ir pikapų, furgonų ir vienatūrių iki agresoriaus įsiveržimo į Ukrainą buvo niekuo neišsiskiriančios transporto priemonės, o dabar tapo nuo orkų gintis padedančiais banderomobiliais. Mašinomis, kuriomis laisvę ginantys kariai gali priartėti prie okupantų pozicijų, atlikti reikiamas užduotis ir saugiai pasitraukti.

„Tačiau karo zonoje dirbančių mašinų išgyvenamumas dažnai siekia viso labo keletą savaičių. Jei mašinoms pavyksta atlaikyti tiesiogines artilerijos atakas, jos genda ir lūžta nuo eksploatacijos žiauriausiomis įmanomomis sąlygomis. Dėl šių priežasčių automobilių poreikis yra milžiniškas ir gyvybiškai svarbus“, – sako žurnalistas.

Dėl minėtų priežasčių žinią, kad Muitinės departamentas sutinka perduoti Ukrainos gynėjams iš kontrabandininkų konfiskuotą techniką, LŽA atstovas vadina kone stebuklu. Skaičiuojama, kad maždaug 80 įvairių mašinų – nuo vienatūrių ir visureigių iki furgonų ir nedidelių sunkvežimių – po nedidelio ir nebrangaus remonto gali prisikelti naujam gyvenimui ir padaryti daugybę gerų darbų.

„Padedami bičiulių iš įvairių autoservisų, detalių pardavėjų ar oficialių automobilių atstovybių, pasistengsime nustatyti, kokios bėdos automobilius ištiko ir kokias detales reikia pakeisti, kad jie vėl galėtų dirbti“, – akcentuoja žurnalistas.

Pasak R.Gabarto, projekto sėkmė yra nulemta ir geranoriškai nusiteikusių žmonių, autoservisų vadovų, verslininkų, kurie yra kviečiami prisidėti prie iniciatyvos: „Kviečiame visus, norinčius ir galinčius prisidėti prie projekto „Geležinė reinkarnacija“ savo išmanymu ar meistryste, parašyti žinutę adresu pressauto@autopress.lt“.  

Be to, pabrėžia žurnalistas, norintys prisidėti prie kilnios misijos, tačiau negalintys ar nemokantys remontuoti Ukrainos kariams perduoti ruošiamų automobilių, gali „Geležinės reinkarnacijos“ projektą paremti finansiškai: „Visiems panašiems darbams dar reikia šiek tiek pinigų: detalėms, transportavimui, kai kurioms paslaugoms ir panašiems dalykams.“  

VL

Rekomenduojami video