Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Kol oro sąlygos tinkamos, greideriuojami žvyrkeliai

Kėdainių miesto ir rajono seniūnijos nugreideriavo kaimų ir gyvenviečių keliukus. Šiuo metu greideriuojami rajoniniai keliai, kuriuos prižiūri ne seniūnijos, o kelininkai. Darbai atliekami spėriai, mat oro sąlygos greideriavimui labai tinkamos.

Koreguoja klimatas

Jei prieš keletą metų tokiu metu – gruodžio pradžioje – kelininkai visu pajėgumu stumdė nuo kelių sniegą ir barstė gatves, tai šiandien jie atlieka visai kitus darbus – jų darbotvarkę pakoregavo pati gamta.

Kelininkai prieš žiemą greideriuoja rajoninius kelius, kad per žiemą vairuotojams netektų važinėti žvyrkeliu lyg tarka.

„Mes prižiūrime kelius su žvyro danga, kurių priežiūra mums yra priskirta. Kitus kaimo ar miesto kelius prižiūri pačios seniūnijos“, – paaiškino Valstybės įmonės „Kelių priežiūra“ Kėdainių kelių tarnybos viršininkas Tomas Glebavičius.

Seniūnijos darbus atliko

Kėdainių rajono seniūnijos žvyrkelių greideriavimo darbus jau atliko. Štai Šėtos seniūnas Ričardas Boreiša pažymėjo, kad už turimas lėšas keliai yra greideriuojami du kartus per metus.

„Paprastai mūsų žvyrkeliai yra greideriuojami du kartus per metus – pavasarį ir rudenį. Šiais metais konkursą, greideriuoti mūsų seniūnijos kelius, laimėjo Kėdainių kelių tarnyba. Jie turi visą naujausią techniką ir šiuos darbus atlieka puikiai“, – paaiškino R. Boreiša.

 

Dimitrijus KUPRIJANOVAS

Rekomenduojami video