Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaKultūraPatarimaiSveikata Regionai
Atskirk pelus nuo grūdų
Bendruomenės
Konkursai
Kultūra
LKBK – mūsų nepriklausomybės šauklys
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Kokių laikų laukia savivaldybės ginklas ir ginklininkas?

Biržiečiai įsidėmėjo, kad savivaldybė yra įsigijusi migdomąjį ginklą, o Biržų rajono savivaldybės ginklininkas Jonas Čeponis laukia nurodymų, kada jį turės imti ir vykti į nurodytą vietą. Jis įvykio vietoje įvertins situaciją ir esant reikalui panaudos ginklą, kad užmigdytų valkataujantį gyvūną.

Tokią žinią prieš mėnesį po savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vadovo Ričardo Sabo pateiktos informacijos pranešė „Šiaurės rytai“. Tačiau pasirodė, kad realybė kiek kitokia. Valkataujančio agresyvaus šuns puldinėjami gatvės gyventojai savivaldybininkų supratimo ir pagalbos nesulaukė.

Nieko nepažadėjo

Į redakciją kreipėsi Pasvalio gatvėje gyvenantys biržiečiai. Jie pasakojo, kad pastarąjį mėnesį po gatvę klaidžioja šuo. Jis gana agresyvus, loja ir puldinėja praeinančius vaikus.

Žmonės mano, kad tai tas atvejis, kai reikėtų panaudoti savivaldybės įsigytą migdomąjį ginklą. Šunelį reikia užmigdyti, sugauti ir perduoti globėjams, kad jam būtų ieškoma šeimininkų.

Vienas Pasvalio gatvės gyventojas pasakojo paskambinęs į savivaldybės Viešosios tvarkos skyrių. Atsiliepė neprisistatęs žmogus. Išklausęs žmogaus bėdą paaiškino, kad savivaldybė dar neturi jokių galimybių naudoti migdomąjį ginklą, esą mieste jie šaudyti negali, be to, dar turi ne visus leidimus.

Gyventojai kreipėsi ir į Biržų miesto seniūniją. Bet ir ši jiems nieko esą nepadėjo.

Šuo, anot gyventojų, ir dabar kartais pasirodo, puldinėja žmones.

Nori sužinoti, kas šneka nesąmones

Biržų miesto seniūnijos seniūnė Kristina Undzėnienė sakė kažkada gavusi informaciją apie valkataujantį gyvūną Pasvalio gatvėje. Informaciją perdavusi savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui.

Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Ričardas Sabas sakė asmeniškai pats du kartus važiavęs ieškoti nurodyto šuns Pasvalio gatvėje. Bėda ta, kad keturkojo nerado.

„Prašėme, kad, jei būtų galimybės, žmonės prisiviliotų šunį ir palaikytų, kol mes atvažiuosime“, - sakė R. Sabas.

Šautuvas, anot R. Sabo, yra visiškai paruoštas naudojimui, gauti visi reikiami leidimai.

„O kas iš mūsų skyriaus nesąmones šneka, tai ir aš labai norėčiau sužinoti“, - teigė skyriaus vedėjas.

Viešosios tvarkos skyriaus specialistas ir ginklininkas Jonas Čeponis teigė apie situaciją su šunimi Pasvalio gatvėje nieko nežinantis. Jis tvirtino, kad ginklo dar neteko panaudoti.

Domėjosi ir kitos savivaldybės

„Šiaurės rytai“ jau rašė, kad Biržų rajono savivaldybė įsigijo injekcinį ginklą „G. U. T 50“. Šiuo metu jis saugomas specialiai įrengtoje saugykloje.

Vedėjas R. Sabas pabrėžė, kad ginklas bus naudojamas ne gyvūnams žudyti. Užmigdytas ir paimtas bešeimininkis gyvūnas bus perduotas juos globojančioms organizacijoms.

Galimybe įsigyti injekcinį ginklą domėjosi ir atstovai iš kitų rajono savivaldybių. Jiems buvo paaiškinta, kokia ginklo įsigijimo ir naudojimo tvarka.

Jurgita Morkūnienė

Biržų krašto laikraštis "Šiaurės rytai"

Rekomenduojami video