Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Klebonija gelbėtojus kvietė per patį vidurnaktį

Pastaruoju metu Pabiržėje naktimis neramu. Neseniai dužo namų langai, o parduotuvėje buvo atjungta elektra. Policija išsiaiškino minėtais negerais darbeliais užsiimančius nepilnamečius, tačiau iki šiol neaišku, ar atpildo sulauks buvusio negyvenamo senosios klebonijos pastato niokotojai.

O šios savaitės naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį dūmai Pabiržėje rūko iš klebonijos gyvenamojo namo rūsio.

Ugniagesius gelbėtojus pagalbos šauksmas iš Pabiržės pasiekė per patį vidurnaktį - 00.00 val. Gelbėtojams skambino Pabiržės Švč. Trejybės parapijos klebonas. Jis pranešė apie gaisrą klebonijos name, kuriame gyveno.

Ugniagesiai rado dūmų sklidinas patalpas. Žvalgant nustatyta, kad rūsyje smilksta malkos. Degimo židinys – elektros instaliacijoje. Pastate įsijungė dūmų detektorius.

Gaisro pavojų pašalinusiems ugniagesiams teko ventiliatoriumi vėdinti namą. Pastatas, kuriame buvo kilusi gaisro grėsmė, vieno aukšto, 10x8 metro dydžio.

Įvykis tiriamas, tačiau abejonių dėl gaisro kilimo priežasties beveik nėra. Pasak Biržų priešgaisrinės tarnybos vyresniojo inspektoriaus Nerijaus Gudo, klebonas buvo namie, ir laimė, kad pajutęs dūmų kvapą pabudo ir iškvietė pagalbą. Įvykis didelio nuostolio padaryti nespėjo – aprūko patalpos, apdegė malkos, elektros lizdas.

„Šiaurės rytų“ kalbintas klebonas Kostas Balsys sakė, kad jį pažadino dūmų kvapas. Pamanė, kad tai gali būti vasarą dažnai juntamas galbūt kūrenamo laužo degėsių kvapas, tačiau atsikėlė. Jam ėmus vaikščioti įsijungė dūmų detektoriaus signalas.

Nusileidęs į rūsyje įrengtą katilinę ir pravėręs duris toliau eiti negalėjo – iš patalpos virto dūmai. Nieko nelaukiant teko kviesti gelbėtojus.

„Rūsyje drėgna ir tai galėjo būti elektros instaliacijos gedimo priežastimi“, - sakė klebonas.

Alfreda Gudienė

Rekomenduojami video