Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Keturkojai augintiniai sulaukė palaiminimo

Sekmadienį Rokiškio Šv. apaštalo evangelisto Mato bažnyčioje, aukojant šv. Mišias, už durų pasigirdo įvairiabalsis lojimas – šeimininkų atvesti keturkojai augintiniai šventoriuje nekantriai laukė, kol kunigas juos palaimins.

Šį kartą susirinko gana gausus būrys parapijiečių, glėbyje glausdami išpuoselėtus, mylimus šunelius, rečiau – katinėlius. Kai kurie iš jų veiksmą stebėjo iš dėžučių, į kurias pateko siekiant juos apsaugoti – kad pajutę laisvę nenuklystų ir nepasimestų. Kai kas prisipažino, kad savo lepūnėlių net nedrįso atnešti, bijojo peršaldyti. Tokios meilės augintiniams galima tik pavydėti: čia tikrai susirinko ne tie, kurie skriaudžia ir kankina bejėgius gyvūnėlius, savo elgesiu šiurpindami visą visuomenę.

O proga bažnyčios šventoriuje susiburti mus ištikimai lydintiems keturkojams – šv. Pranciškus Asyžietis. Kasmet spalio 4-ąją minima šio šventojo, garsėjusio meile gyvūnams, diena, kuri tapo ir Pasauline gyvūnijos diena. Jos metu stengiamasi įvairiomis akcijomis prisiminti šv. Pranciškaus Asyžiečio idėjas, jo meilę gamtai, gyvūnijai.

Rokiškyje Gyvūnijos ir šv. Pranciškaus diena taip pat kasmet pažymima. Šį sekmadienį, spalio 4-ąją Rokiškio Šv. apaštalo Mato bažnyčioje, 12.00 val. šv. Mišiose buvo meldžiamasi su pasauliečiais pranciškonais, prašant pasauliui taikos ir gerovės. Po šv. Mišių kunigas Dainius Matiukas laimino gyvūnus, primindamas, kad visi turime juos gerbti ir tinkamai pasirūpinti, nes jie taip pat yra Dievo kūriniai.

Rekomenduojami video