Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaKultūraPatarimaiSveikata Regionai
Atskirk pelus nuo grūdų
Bendruomenės
Konkursai
Kultūra
LKBK – mūsų nepriklausomybės šauklys
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Kelių policija rugsėjį kontroliuos ne tik vairuotojus

Kad rugsėjo pradžia keltų kuo mažiau rūpesčių keliuose ir būtų saugesnė, Lietuvos policija, kaip ir anksčiau, į pagalbą pasitelkia savanorius. Prasidėjus naujiems mokslo metams, po vasaros atostogų kiek išsiblaškę į mokyklas suguža moksleiviai, o keliuose gerokai padaugėja transporto priemonių.

Policijos pareigūnai kartu su šimtais savanorių visą pirmąją rugsėjo savaitę patruliuos perėjose prie mokyklų ir tikrins vairuotojų blaivumą, rūpinsis viešąja tvarka.

Policijos pareigūnai ne pirmus metus bendradarbiauja su mokyklų atstovais, socialiniais partneriais, įtraukia dvasininkiją ir pilietiškus bendruomenės narius. Šiemet vėl aktyviai įsitrauks Lietuvos Raudonojo Kryžiaus savanoriai, patyrę ir jaunieji policijos rėmėjai, Lietuvos šaulių sąjungos savanoriai. Raudonojo Kryžiaus savanoriai pasitelkti 15 šalies miestų, o pareigūnai kartu su savanoriais iki rugsėjo 8 d., kai kur – ir visą rugsėjį patruliuos šalia mokyklų esančiose pėsčiųjų perėjose.

Rugsėjį bus vykdomos trumpalaikės prevencinės priemonės, skirtos jauno amžiaus vairuotojams (moksleiviams, studentams), bus tikrinama, ar jie turi teisę vairuoti atitinkamos kategorijos transporto priemonę, ar naudoja saugos diržus, saugos šalmus.

Policija kreips dėmesį į tai, kaip nepilnamečiai, vairuojantys dviračius, elektrinius paspirtukus, mopedus, laikosi Kelių eismo taisyklių reikalavimų. Taip pat bus tikrinama, ar pagal amžių jie gali vairuoti tam tikrą transporto priemonę, ar dėvi saugos šalmus, ar elektriniu paspirtuku neveža keleivio ir pan.

Bus tikrinamas mokyklinių, maršrutinių autobusų ir kitų transporto priemonių, vežančių vaikus į mokyklas ir iš jų, vairuotojų blaivumas. Lietuvos policija primena, kad vaikus vežančių mokyklinių autobusų vairuotojai arba kitas vaikus lydintis asmuo turi griežtai užtikrinti saugų vaikų įlipimą į transporto priemonę ir išlipimą iš jos.

Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, 2023 m. sausio–liepos mėn. šalies keliuose įvyko 1 641 eismo įvykis, kuriuose nukentėjo žmonės. Juose žuvo 5, o sužeisti 337 nepilnamečiai (108 pėstieji, 68 dviračių ir 17 mopedų vairuotojų).

2022 metais iš viso žuvo 4 nepilnamečiai, sužeisti – 569. 2021 metais iš viso žuvo 8 nepilnamečiai, sužeisti – 552.

Rekomenduojami video