Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Kelią skinasi laisvadienis už COVID-19 skiepą: į darbą leistų neiti net geros savijautos

Nori laisvadienio? Skiepykis nuo COVID-19. Būtent toks grupės valstiečių pasiūlymas antradienį pristatytas Seimui. Siūloma, kad laisvadienius gautų net tie gyventojai, kurie po skiepo jaučiasi gerai. Vis dėlto parlamentarai kritikuoja tokį pasiūlymą, akcentuodami, kad blogai po skiepo besijaučiantys darbuotojai galėtų paprasčiausiai prašyti nedarbingumo.

Seimo narys Tomas Tomilinas antradienį Seime pateikė Darbuotojų saugos ir sveikatos įstatymo pataisas, kuriomis siūlo suteikti po laisvadienį žmonėms, kurie skiepijasi nuo COVID-19.

Mainais į skiepą – laisvadienis

Siūloma, kad vienas apmokamas laisvadienis būtų suteiktas per tris paras nuo skiepo ir nebūtų laikomas kasmetinių atostogų dalimi.

„Daugelis mūsų pasiskiepijo „AstraZeneca“ vakcina ir tas poveikis, natūralus poveikis, nesusijęs su šalutiniais poveikiais, yra gana stiprus. Ir mums kilo idėja, kad dabartinėje situacijoje, kai turime įvairių nuomonių dėl skiepijimosi, o visuomenės interesas paskiepyti kuo daugiau žmonių, galbūt pasiūlyti žmonėms kažką į skiepą mainais“, – Seime antradienį kalbėjo T. Tomilinas. Jo teigimu, papildomas laisvadienis galėtų būti paskata skiepytis žmonėms, kurie to daryti neketino. „Pandemijos sąlygomis, kai nuolatos konkuruojame su laiku, kai verslas ir gyventojai pavargę nuo suvaržymų, mums reikia kuo greičiau pasiekti bandos imunitetą. Mano galva, šalia restrikcinių priemonių reikėtų ir skatinamąsias priemones svarstyti“, – siūlė T. Tomilinas.

Seimo nariai negailėjo kritikos

Kolegos parlamentarai šį grupės Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos narių pasiūlymą pasitiko nevienareikšmiškai. Konservatorius Edmundas Pupinis pastebėjo, kad gyventojų reakcija į skiepą nuo COVID-19 yra nevienoda.




Rekomenduojami video