Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaKultūraPatarimaiSveikata Regionai
Atskirk pelus nuo grūdų
Bendruomenės
Konkursai
Kultūra
LKBK – mūsų nepriklausomybės šauklys
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Kėdainiuose pagalba suteikta daugiau kaip 600 žmonių

Kėdainių mieste Bendruomeniniai šeimos namai veikia jau du metus. Per tą laiką pagalba suteikta rekordiškai dideliam  žmonių skaičiui – net 622 asmenims. Šie skaičiai viršijo visus specialistų lūkesčius, mat veiklos pradžioje buvo numatyta, kad per keturis metus bus padėta 400 Kėdainių rajono gyventojų. Veiklų koordinatoriai ir organizatoriai sako, kad žmonės labai vertina pagalbą, mat geri žodžiai ir teigiami atsiliepimai apie vykdomas veiklas sklinda iš lūpų į lūpas. 

Veiklų – labai daug 

„Mes teikiame paslaugas, organizuojame įvairias veiklas, teikiame individualias ir grupines psichologo  konsultacijas, kurios skirtos tiek suaugusiems, tiek jaunimui. Taip pat vykdome ir pozityvios tėvystės mokymus. Organizuojami pasiruošimo tėvystei mokymai jaunoms šeimoms. Šie mokymai skirti tėvams, kurie laukia vaikelio ar turi mažus vaikus. Taip pat organizuojamos individualios socialinio darbuotojo konsultacijos. Labai populiarūs yra dailės terapijos užsiėmimai. Taip pat labai daug populiarumo sulaukė užsiėmimai, skirti paaugliams ir jaunimui, kurie patiria krizes. Taip pat vykdome šeimos įgūdžių ugdymo mokymus. Taip pat rengiamos šeimos savarankiškumo stiprinimo ir pozityvaus tarpusavio bendravimo ugdymo stovyklos. Žmonėms labai šis projektas patiko, jie tikrai drąsiai kreipiasi pagalbos. Ypatingai žmonės domisi individualia psichologo konsultacija. Kartais net reikia palaukti eilėje“, – dėsto Bendruomeninių namų veiklą koordinuojanti Edita Dulkinienė.

Naudinga ir reikalinga pagalba

„Geriausiai informacija perteikiama iš lūpų į lūpas. Žmonės sako, kad pagalba jiems buvo naudinga, tad vėliau ateina ir jų draugai, bičiuliai. Mes džiaugiamės tokiu dideliu žmonių aktyvumu, reiškia, jog pagalba yra reikalinga ir naudinga. Norime pabrėžti, kad visos veiklos yra nemokamos. Jas finansuoja Europos sąjungos socialinis fondas. Dar labai svarbu yra tai, kad individualių psichologo konsultacijų žmogus gali gauti tiek, kiek jam reikia. Yra tokių dalyvių, kurie konsultacijas lanko jau antrus metus“,  – pabrėžia E. Dulkinienė.

Jau du metus

Kėdainiuose nuo 2018 metų kovo mėnesio įgyvendinamas projektas „Kompleksinių paslaugų šeimai teikimas Kėdainių rajono savivaldybėje“ skaičiuoja sėkmingus antruosius metus. Projektas  yra finansuojamas Europos Sąjungos fondo, jį vykdo Kėdainių rajono savivaldybė, projekto partneriai – Kėdainių  pagalbos šeimai centras ir nevyriausybinė organizacija Kėdainių moterų krizių centras. Šis projektas yra skirtas Kėdainių rajono savivaldybėje gyvenančioms šeimoms. Šio projekto metu siekiama sukurti kompleksinių paslaugų šeimai visumą, padėti sunkumus ir krizes patiriančioms šeimoms gauti reikiamą pagalbą, padėti tėvams išgyventi krizę, išmokti pasirūpinti savimi ir kitais šeimos nariais ir įgalinti juos sėkmingai auklėti ir ugdyti vaikus. Tad ir projekto tikslas – sudaryti sąlygas šeimoms gauti kompleksiškai teikiamas paslaugas, užtikrinant paslaugų prieinamumą kuo arčiau šeimos gyvenamosios vietos, siekiant įgalinti šeimą įveikti iškilusias krizes bei derinti šeimos ir darbo įsipareigojimus. Šiam projektui įgyvendinti yra sukurti Kėdainių rajono savivaldybės Bendruomeniniai šeimos namai, kurių veiklą koordinuoja projekto koordinatorė E. Dulkinienė.

Rekomenduojami video