Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Kėdainių ligoninėje vėl rasta pažeidimų

Po skandalo, kilusio po to, kai Kėdainių ligoninė viešai savo feisbuko paskyroje „išskalbė įstaigos apatinius“ ir apkaltino Fizinės medicinos ir reabilitacijos skyriaus laikinąją vadovę bei žinomą gydytoją Raimondą Augienę mobingu, darbuotojų kiršinimu bei daugybe kitų dalykų, Valstybinė darbo inspekcija atliko skyriuje neplaninį patikrinimą bei nustatė pažeidimų ir pateikė ligoninės vadovybei rekomendacijas, ką reikėtų keisti.

Ligoninės direktorei surašė reikalavimus

Valstybinė darbo inspekcija „Rinkos aikštę“ informavo, kad Kėdainių ligoninėje atliko neplaninį patikrinimą dėl galimai pažeistų buvusios Reabilitacijos skyriaus vedėjos Raimondos Augienės darbo teisių.

„VDI inspektoriai kovo 30 dieną lankėsi įstaigoje, bendravo su įstaigos vadovybe, atsakingais už darbo organizavimą ir darbų saugą darbuotojais, pareiškėja.

Patikrinimo metu VDI atliko anoniminę Fizinės medicinos ir reabilitacijos skyriaus darbuotojų apklausą apie psichologinį mikroklimatą darbovietėje.

VDI nustačius neatitikimus, darbdaviui buvo surašytas reikalavimas pašalinti pažeidimus bei pateiktos rekomendacijos, sudarančios galimybę patobulinti kai kurias vykdomos darbuotojų saugos ir sveikatos užtikrinimo įstaigoje politikos sritis“, – spaudai sakė VDI komunikacijos skyrius.

Kitas tyrimas, atliktas už mokesčių mokėtojų pinigus, konfidencialus

Beje, kovo 23 dieną Kėdainių ligoninėje buvo atliktas ir dar vienas tyrimas. Ligoninės administracija skelbė, kad tyrimui atlikti pasamdė privačius, nepriklausomus ekspertus.

„Dalyvaus nepriklausomi ekspertai, kurie įvertis situaciją ir pateiks išvadas dėl galimai netinkamo elgesio buvusios l. e. p. skyriaus vedėjos Raimondos Augienės“, – buvo rašoma Kėdainių ligoninės socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

Vis dėlto praėjus daugiau kaip mėnesiui laiko, nepriklausomi ekspertai dangstosi konfidencialumo šydu – kažkodėl visuomenei, kurios lėšomis ligoninė tuos ekspertus ir samdė, žinoti, kokia visgi situacija yra Kėdainių ligoninėje, nėra reikalo.

Tiesa, iš atsakymo, kurį pateikė Mindaugas Slavinskas, kuris ir buvo tas nepriklausomas ekspertas, panašiau, kad skyriaus darbuotojams tiesiog buvo surengta kelias valandas trukusi paskaita.

Rekomenduojami video