Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Kauniečiai dar nebuvo matę taip paliktos leisgyvės karvės

Į portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją kreipėsi skaitytojai pranešdami apie, pasak jų, šiurpą keliantį Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Praktinio mokymo ir bandymų centro (PMBC) atstovų elgesį su karve. Kauniečių teigimu, Muniškiuose įsikūrusiai įstaigai priklausantis gyvūnas, kenčiantis stiprius skausmus, esą savaitgalį buvo išmestas į lauką.

„Karvė tikriausiai buvo laikoma šitokiomis sąlygomis iki pirmadienio, kol pradės veikti mėsinė. Baudos už tokį žiaurų elgesį su gyvūnais yra juokingai mažos. Didesnę baudą, ko gero, gautų gyvūnus gelbėjantys žmonės, pabandę kažko imtis – išvežti ar išgelbėti“, – spėlioja portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai.

Žinia apie minėtą įvykį LSMU PMBC plačiai pasklido ir socialiniame tinkle „Facebook“. Kritikos minėtos įstaigos atstovams nepagailėjo ir Viktorija Naujokaitė – ūkio gyvūnų prieglobsčio „Trys paršeliai“ įkūrėja ir vadovė. Moteris asmeninėje socialinio tinklo paskyroje pasidalijo vaizdo įrašu iš įvykio vietos. Filmuotoje medžiagoje matyti, kaip žmogus gelbsti ant žolės gulinčiai leisgyvei karvei – girdo gyvulį vandeniu iš delno.

„Pasidžiaugi žmonių apsilankymu, ramybe sodyboj ir laimingais gyvūnais ir gauni skambutį iš kitos organizacijos dėl antrą dieną paliktos, negalinčios pajudėti, negėrusios ir nevalgiusios karvės, kuri palikta skerdyklai… Skerdyklos automobilis sugedęs, karvė guli nuo ketvirtadienio. Būtų gulėjusi iki pirmadienio…“, – rašė V. Naujokaitė.

Rekomenduojami video