Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaKultūraPatarimaiSveikata Regionai
Atskirk pelus nuo grūdų
Bendruomenės
Konkursai
Kultūra
LKBK – mūsų nepriklausomybės šauklys
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Kaulus stiprinantys produktai po 50-ies

Sąraše yra keletas labai prieinamų ir skanių produktų.

Kai žmonės galvoja apie sveikatą, jie dažnai atkreipia dėmesį į odos, žarnyno ar imuninės sistemos sveikatą, bet ne dažnai į kaulų sveikatą.

Pasak mitybos specialistės Jacqueline Clank, daugelis žmonių, ypač po 50 metų, kenčia nuo mažo kaulų tankio, o tai didina lūžių riziką, rašo „ Eatingwell“. 

Tačiau, kaip pastebi specialistė, kiekvienas žmogus gali išlaikyti sveikus ir stiprius kaulus pasirinkdamas tinkamesnius maisto produktus.

Mitybos specialistė Grace Derosha pažymėjo, kad kaulų sveikata svarbi kiekvienu gyvenimo etapu, todėl ją reikėtų palaikyti mityba, kurioje gausu maistinių medžiagų.

6 maisto produktai, kuriuos turėtumėte valgyti, kad pagerintumėte kaulų sveikatą, yra šie

1. Tofu

„Daugelio rūšių tofu dedama į kalcio tirpalą, todėl jame yra daugiau kalcio, - sakė Klunk. Ji rekomenduoja patikrinti etiketę.

Norint išlaikyti kaulų tankį, būtina vartoti pakankamai kalcio turtingų maisto produktų.

2. Slyvos

Šiose slyvose gausu maistingųjų medžiagų, kurios padeda išlaikyti stiprius kaulus, įskaitant vitaminą K, kuris atlieka svarbų vaidmenį reguliuojant kalcio pusiausvyrą ir kaulų formavimąsi.

Džiovintose slyvose taip pat yra kalio, kuris padeda sulaikyti kalcį kauluose, ir mangano, kuris būtinas kaulų formavimuisi.

Suvalgę vieną porciją, t. y. maždaug ¼ puodelio, gausite keletą kaulus palaikančių maistinių medžiagų.

3. Jogurtas

Jame gausu kalcio, vitamino D ir baltymų, sakė Klunk. 

Jei norite padidinti kalcio suvartojimą, vietoj graikiško jogurto rinkitės paprastą jogurtą, nes paprastame jogurte yra beveik 50 proc. kalcio paros normos - beveik dvigubai daugiau nei graikiškame jogurte.

4. Lašiša

Joje gausu vitamino D, gausi omega-3 riebalų rūgščių ir baltymų porcija. 

Vitaminas D yra būtinu, kad organizmas efektyviai įsisavintų kalcį. Tyrimai taip pat sieja omega-3 riebalų rūgštis su geresne kaulų kokybe.

5. Lapiniai kopūstai

Lapiniai kopūstai yra superžvaigždė tarp tamsiai žalių lapinių daržovių, kai kalbama apie kaulų palaikymą. 

Vienas puodelis žalių lapinių kopūstų yra puikus vitamino K šaltinis , kuris svarbus kaulų formavimuisi ir kalcio apykaitai.

6. Tahine

Šiame kreminiame aliejuje, pagamintame iš sezamo sėklų, gausu kaulus sveikatinančių maistinių medžiagų. Tahine gausu kalcio, magnio ir fosforo. 

Kalcis būtinas kaulų tankiui, o magnis ir fosforas padeda metabolizuoti kalcį, paaiškino Derosha.

Rekomenduojami video