Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaKultūraPatarimaiSveikata Regionai
Atskirk pelus nuo grūdų
Bendruomenės
Konkursai
Kultūra
LKBK – mūsų nepriklausomybės šauklys
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Kas mums įprasta, Nakvynės namuose – nauja

Kasdien Nakvynės namų Ukmergėje darbuotojams kyla iššūkių, kaip sudominti gyventojus ką nors veikti. Mat dėl amžiaus skirtumo siūloma veikla labai retai patinka visiems, todėl kalbama su gyventojais, atsižvelgiama į jų norus ir pageidavimus.

Individualios priežiūros darbuotoja Rita Lankelienė neseniai subūrė gyventojus, norinčius ir galinčius kepti sausainius. Pasirodo, kad dauguma moterų nežino, kaip kepami sausainiai ir ką reiškia žodis „dekoruoti“. Nakvynės namų gyventojos jau užmiršusios, kaip minkyti tešlą, kaip ją kočioti, o formelės sausainiams joms išvis buvo kažkoks stebuklas.

Į šią veiklą įsitraukė net vyrai, juos sudomino sausainių glaisto gaminimas, o norinčiųjų juos puošti net eilė susidarė.

Nakvynės namuose paslaugos teikiamos 32 asmenims, visos vietos šiuo metu užimtos.

Gyventojai padalinyje gauna visą reikalingą pagalbą, užregistruojami ir, jei reikia, palydimi pas gydytoją, nuperkami vaistai, padedama su antstoliais sudaryti skolų mokėjimų grafikus. Negalintiems nuvykti į parduotuvę nuperkami ir pageidaujami produktai, kai kuriems maistą ir pagaminame.

Pensininkams ir neįgaliesiems į padalinį pakviečiama ir kirpėja, gal todėl, nors orai ir šyla, gyventojų nemažėja, yra laukiančiųjų, kol atsilaisvins vieta, kad galėtų naudotis teikiamomis paslaugomis.

Rekomenduojami video