Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Kartu su gamta pabudo ir vagys: negali ramiai praeiti pro BMW ir „Toyota“

Pavasarį kartu su gamta pabunda ir vagys – remiantis draudikų duomenimis, kovo mėnesį pastebimai išauga automobilių dalių bei įrangos vagysčių skaičius. Populiariausi tarp ilgapirščių – BMW ir „Toyota“ markių automobiliai.

„Registruojamų automobilių vagysčių duomenys rodo aiškią tendenciją, kad ilgapirščiai ypač suaktyvėja sulig šaltojo sezono pasitraukimu ir šylančiais orais. Praėjusiais metais daugiausiai automobilių vagysčių fiksavome būtent kovo mėnesį, vagišiai išliko aktyvūs visą pavasarį nuo kovo pradžios iki gegužės pabaigos“, – sako „Lietuvos draudimo“ transporto žalų skyriaus vadovas Giedrius Petrikas.

Praėjusiais metais tarp vagišių populiariausi buvo „Toyota“ bei BMW markės automobiliai, o didžiausia dėl automobilio vagystės patirta žala siekė daugiau nei 34 tūkst. eurų.

Pavasarį suaktyvėja ir automobilių detalių vagys − kovo mėnuo ir čia išsiskiria vagysčių intensyvumu. Vertinant bendrą žalų dėl automobilių dalių ir įrangos vagysčių sumą, ji praėjusiais metais pasiekė 677 tūkst. eurų, ir 16 proc. šių žalų (108 tūkst.) buvo fiksuota kovo mėnesį.

„Populiariausi tarp vagišių išlieka BMW markės automobiliai – pernai per visus metus fiksavome net 111 žalos atvejų, kai pavogtos būtent šios markės automobilių dalys. Antrą vietą pagal pavogtų detalių dažnį praėjusiais metais užėmė „Mercedes-Benz“ automobiliai. Vagys taikosi į prabangius automobilius, iš jų išneša brangias multimedijos sistemas, sugeba išlupti net vairus“, – teigia ekspertas.

Didžiausia vienos vagystės metu pavogtų dalių vertė siekė per 30 tūkst. eurų.

Rekomenduojami video