Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaKultūraPatarimaiSveikata Regionai
Atskirk pelus nuo grūdų
Bendruomenės
Konkursai
Kultūra
LKBK – mūsų nepriklausomybės šauklys
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
KAM: karinių atsargų įsigyjimui planuojama skirti 3,1 mlrd. eurų

Įgyvendindama krašto apsaugos sistemos plėtros planus, per ateinantį dešimtmetį Krašto apsaugos ministerija (KAM) karinėms atsargoms įsigyti planuoja skirti daugiau kaip 3,1 mlrd. eurų ir sandėlius papildyti reikiama įvairaus kalibro amunicija, pranešime žiniasklaidai skelbia KAM.

Nurodoma, kad kasmet tai sudarytų ne mažiau kaip po 12 proc. viso gynybos biudžeto. Lyginant su anksčiau buvusiomis ambicijomis – jos padidintos net penktadaliu.

„Kokybiškai pasikeitęs požiūris į pajėgumų plėtrą lemia ir kompleksinį požiūrį į ginkluotės projektus, todėl krašto apsaugos sistemai įsigyjant naujas moderniausias ginkluotės sistemas kartu yra perkama ir jai reikalinga amunicija, o kartu plečiama ir jų laikymo, aptarnavimo ir sandėliavimo infrastruktūra“, – teigia krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas. 

Ministras pažymi, kad karinių atsargų kaupimas yra vienas svarbiausių pastarųjų metų prioritetų, kuriam KAM kasmet skiria vis daugiau dėmesio ir asignavimų. Tai susiję ne tik su įtempta saugumo situacija regione, bet ir su itin sparčiai vykstančia Lietuvos kariuomenės modernizacija: perkamos vidutinio nuotolio oro gynybos sistemos NASAMS, raketinės salvinės sistemos HIMARS, pėstininkų kovos mašinos „Vilkas“, šarvuotieji visureigiai JLTV, haubicos PzH2000 ir „Ceasar“, koviniai dronai ir kiti pajėgumai, informuojama ministerijos pranešime.

Rekomenduojami video