Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Kaimo žmonės pasipiktinę: mus ir vėl apgavo

Po „Rinkos aikštės“ publikacijos apie tai, kad ilgai žadėto kelio Juodkamiai–Kunioniai–Kampai II šiemet niekas neasfaltuos, į redakciją kreipėsi ir Rudžių kaimelio žmonės. Jie taip pat tikino, kad yra ne ką mažiau apgauti, mat šiemet garsiai buvo trimituojama, kad kelias į šį kaimą bus išasfaltuotas, tačiau jokios kelininkų technikos žmonės iki šiol taip ir nesulaukė. O mažiau nei už mėnesio jau nauji, 2019-ieji metai.

Buvo žadama

Į laikraščio redakciją kreipęsi Vilainių seniūnijos Rudžių kaimo gyventojai sakė, kad viešai buvo žadama, jog darbai bus pradėti dar pavasarį, tačiau metams einant į pabaigą šiuose keliuose kelininkų technikos nesimato, o žmonės vargsta važinėdami keliais su žvyro danga.

Iki šiol gyventojai turi važiuoti žvyrkeliu, o gyvenantys šalia turi kvėpuoti automobilių keliamomis dulkėmis.

Žadėjo pavasarį

„Jau pavasarį buvo kalbama ir rašoma, kad šiemet bus išasfaltuotas kelias į mūsų kaimą, bet asfalto kaip nėra, taip nėra. Mes visą savo gyvenimą priversti kvėpuoti dulkėmis.

Jūs net neįsivaizduojate, ką reiškia gyventi šalia žvyrkelio. Nei langų atsidarysi, nei skalbinių lauke padžiausi, nieko.

Gyveni užsidaręs kaip kokioj būdoj ir lauki, svajoji, kad kažkada tavo kelias bus išasfaltuotas“, – dėstė į redakciją paskambinusi Rudžių kaimo gyventoja (vardas ir pavardė redakcijai žinomi).

Kilo sujudimas

„Jūs turbūt puikiai pamenate, kai buvo kilęs didžiulis sujudimas, kai buvo nuspręsta asfaltuoti būtent mūsų, o ne Beinaičių kaimo kelią. Tada kaimo gyventojai džiaugėsi tokiu sprendimu. Tik tas džiaugsmas truko neilgai.

Dabar panašu, kad tiek mes, teik beinaitiškiai yra apgauti. Juk kelio neturi nei jie, nei mes. Mes gal kažkada turėsime, gal“, – atsiduso Rudžių gyventoja.

Du kilometrai

Rajoninio kelio Lančiūnava–Rudžiai atkarpą Lietuvos automobilių kelių direkcija žadėjo sutvarkyti dar šiemet. Buvo numatyta, kad 1,8 kilometro ilgio valstybinės reikšmės kelias bus pradėtas tvarkyti dar pavasarį. Tačiau kelininkų kelias nesulaukia iki šiol.

„Rinkos aikštei“ pasidomėjus šia situacija paaiškėjo, kad žvyrkelio šiemet niekas neasfaltuos.

„Šiais metais šio ruožo asfaltavimo darbai nebus vykdomi. Planuojama juos vykdyti kitąmet“, – „Rinkos aikštei“ sakė Saulius Jansonas, Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos Tarptautinių ryšių ir komunikacijos skyriaus patarėjas.

 

Dimitrijus KUPRIJANOVAS

Rekomenduojami video