Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Judesys pavasarį: rūpesčių kelia padidėjęs eismo dalyvių kiekis

Šiltasis sezonas pateikia nemalonių siurprizų, o bene didžiausias iššūkis yra išaugęs eismo intensyvumas. Vairavimo instruktorius Kastytis Povilaitis pasakoja apie didžiausius šiltojo sezono iššūkius ir dalinasi praktiniais patarimais, kurie padės vairuoti saugiau.

„Atšilus orams, smarkiai padaugėja dviratininkų, paspirtukininkų, motociklininkų. Statistika rodo, kad daugiausia eismo įvykių įvyksta sezono pradžioje, kai keliuose pasirodo savo įgūdžius per žiemą primiršę, kelis mėnesius nevažinėję eismo dalyviai. Kasdien važinėjantys vairuotojai taip pat daro klaidą: jie neįvertina padidėjusio dviratininkų, motociklininkų srauto“, – sako ekspertas.  

Dar viena problema – padidėjęs važiavimo greitis. Kai oro sąlygos palankesnės, keliai neslidūs, dažnas vairuotojas drąsiau paspaudžia greičio pedalą. Nors reakcijos laikas išlieka toks pats, automobilis nuvažiuoja didesnį atstumą ir gali padaryti daugiau žalos. Saugaus eismo ekspertas primena, kad net esant geroms oro sąlygoms ir puikiam matomumui, vairuotojai negali viršyti leistino greičio, privalo laikytis saugaus atstumo nuo kitų eismo dalyvių ir neprarasti budrumo.

Specialisto teigimu, dėl susidariusių skirtumų, kai vieni vairuotojai važiuoja leistinu greičiu, o kiti jį viršija, įvyksta rimti eismo incidentai.

Pašnekovas įspėja, kad įsibėgėjant pavasario sezonui, ilgėjant kelionėms, nemažai nelaimių įvyksta dėl neatsargumo: kartais pamirštama, kad net geromis oro sąlygomis maksimalus leistinas greitis nebūtinai yra saugus.

„Kiekvienoje situacijoje būtina stebėti aplinką ir įvertinti, kokiu greičiu galima judėti. Tiek keliaudamas įprastu maršrutu, tiek mažiau žinomoje vietovėje, vairuotojas turi atsižvelgti į reljefą, kelio dangos būklę, oro sąlygas ir eismo srautą. Žinoma, pasirinktas saugus greitis niekada negali būti didesnis už nustatytą leistiną. Neretai jis būna kaip tik mažesnis“, – akcentuoja pašnekovas.

Neskubėkime ir mintimis nepabėkime nuo kelio, net jeigu jis atrodo tiesus ir ramus. Tik tada būsime užtikrinti, kad saugiai pasieksime kelionės tikslą.

Rekomenduojami video