Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Jauniausias seniūnaitis: „Jaunimas grįžta į kaimą“

Kėdainių rajone įsibėgėja seniūnaičių rinkimai. Ketverių metų kadencijai renkami labiausiai savo kraštui ir žmonėms atsidavę gyventojai. Visuomeniniais pagrindais dirbantys seniūnaičiai yra tarsi tarpininkai tarp vietos bendruomenių ir valdžios institucijų. Kol kas jauniausias Kėdainių rajone išrinktas seniūnaitis, ką tik 29-ąjį gimtadienį atšventęs Valučių kaimo gyventojas Deividas Ivoška sako, kad jaunimas grįžta į kaimą, tiesiog kaimą reikia daryti patrauklesniu jaunam žmogui. 

Norėjo jauno atstovo

Kėdainių rajono Dotnuvos seniūnijos Valučių kaimo gyventojai norėjo seniūnaičio pareigose matyti jauną kaimo gyventoją. Tad surengus rinkimus net nebuvo suabejota – Ąžuolaičių seniūnaitijos seniūnaičiu vienbalsiai tapo jauniausias kandidatas D. Ivoška.

„Manome, kad ateitis priklauso jauniems žmonėms, todėl taip ir nusprendėme. Daugelis kaimo žmonių palaikė Deivido kandidatūrą. Taip ir turi būti, nes jaunimas grįžtą į namus gyventi, grįžta į savo tėvų ar net senelių sodybas. Mūsų kaime tuščių sodybų nėra, visose gyvena žmonės, turime ir naujakurių. Tad labai džiugu, kad žmonės seniūnaičiu išrinko jaunosios kartos atstovą“,  – pabrėžė Valučių kaimo bendruomenės pirmininkė Virginija Mikalauskienė.

Darbas vardan bendruomenės

Pačiam D. Ivoškai apsispręsti dėl kandidatavimo nebuvo sunku. Jaunas vyras tikina, kad darbas bendruomenės labui jam nėra svetimas.

„Mes visi kaip viena šeima. Mūsų bendruomenė yra labai aktyvi, labai draugiška. Vien per keletą metų kiek daug visko nuveikta ir viskas tik bendruomenės pastangomis: ir bendruomenės namai atnaujinti, ir naujų pirkinių įsigyta, ir vaikų žaidimų aikštelė įrengta. Kaimas keičiasi tiesiog akyse ir tampa patrauklus jaunoms šeimoms“, –  teigia D. Ivoška.

Darys patrauklesniu

D. Ivoška sako, kad turi būti tęsiami V. Mikalauskienės vykdomi darbai. O tam būtina visos bendruomenės parama ir palaikymas.

„Mes labai džiaugiamės, kad turime tokią pirmininkę. Ir aš, kaip naujasis seniūnaitis, įsipareigoju visapusiškai jai padėti, ją remti. Tik kartu mes galima kalnus nuversti. Pažiūrėkite, kiek žmonių susirenka į kaimo šventes. Reiškia žmonėms to reikia. Valučiai yra tikrai patrauklus kaimas gyventi ir kurtis jaunoms šeimoms. Ir mes tai įrodysime savo darbu. Stengsimės, kad kaimas ir toliau klestėtų, augtų, gražėtų“, –  pabrėžė naujasis Ąžuolaičių seniūnaitijos seniūnaitis.

 

Dimitrijus KUPRIJANOVAS

Rekomenduojami video