Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Jau išmokėta dalis išimtinės paramos kiaulių laikytojams

Jau išmokėta dalis išimtinės paramos kiaulių laikytojams. Paramą gaus 33 kiaulių laikytojai, pateikę paraiškas gegužės 9–17 d. Į jų sąskaitas jau pervesta 1,89 mln. Eur.

Nacionalinė mokėjimo agentūra praneša, kad per paraiškų pagal Išimtines sureguliavimo pagalbos kiaulių laikytojams administravimo taisykles surinkimo laikotarpį buvo pateiktos 35 paraiškos. 33 paraiškos įvertintos teigiamai, 2 paraiškos – neigiamai.

Kiaulių laikytojams už 2022 m. kovo 31 d.–balandžio 30 d. turėtas kiaules jau išmokėta 1,89 mln. Eur paramos, kitą savaitę jų sąskaitas papildys dar 1,71 mln. Eur.

Kita paramos dalis bus pradedama mokėti birželio pradžioje, kai VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centras (ŽŪIKVC) pateiks duomenis apie kiaulių laikytojų gegužės 31 d. turėtas kiaules.

Primename, jog pagalba kiaulių laikytojams yra skiriama už 2022 m. kovo–gegužės mėn. laikotarpiu laikytas kiaules pagal ŽŪIKVC Ūkinių gyvūnų registre registruotų kiaulių skaičių, siekiant išsaugoti kiaulininkystės sektoriaus veiklos gyvybingumą, esant rinkos veikimo sutrikdymams dėl padidėjusių gamybos sąnaudų 2022 m. vasario 24 d. Rusijai pradėjus invaziją į Ukrainą. Pagalbos dydis – 10,7 Eur už kiaulę.

Rekomenduojami video