Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Įsirengę bendruomenės namus oficialiai pradeda veiklą

Geriau vėliau negu niekad – toks priežodis puikiai apibūdina Šventybrasčio (Vilainių sen.) bendruomenės prisikėlimo antrajam gyvenimui istoriją.

Į nuvažiuojantį krašto bendruomenių vienijimosi traukinį įšokę paskutiniai rajone, kuomet artimi ir tolimi kaimynai jau mėgavosi koncertais, paskaitėlėmis, vėlė vilną ir žiedė puodus, savuosius namus įsirenginėti 18,5 kilometro nuo Kėdainių miesto nutolusio Šventybrasčio kaimo gyventojai pradėjo tik prieš kiek daugiau negu pusmetį.

Šventybrasčio bendruomenės namų atidarymo šventėje pasirodė krašto visuomenininkai. Organizatorių nuotr.

Šventybrasčio bendruomenės namų atidarymo šventėje pasirodė krašto visuomenininkai. Organizatorių nuotr.

Įsikūrė buvusioje parduotuvėjeTokiame atokiame rajono kampelyje gyvenantys žmonės tikina norintys kultūros, šviesos, peno sielai, švenčių ir koncertų. Ir ne vien tuščiai mala liežuviais – 32 narius vienijančios Šventybrasčio bendruomenės darbai kalba patys už save.

„Nuo pamatų „pakėlėme“ kaime stovintį apleistą 119 kv. m dydžio pastatą, kuriame prieš kelias dešimtis metų veikusi parduotuvė.

Galima sakyti, kad gavome tik šio pastato sienas, o visa kita įsirengėme mes, bendruomenės nariai, savomis jėgomis ir rankomis.

Kiek galėjo, prisidėjo kiekvienas, bet prapuolę būtume be bendruomenės narių Jono Kerulio ir Ksavero Ramanausko, kurie apskritai negailėjo išeiginių, laisvalaikio, atostogų ir plušo, kad tik kuo greičiau turėtume naują nuosavą užuovėją čia, Šventybrastyje“, – „Rinkos aikštei“ sakė Šventybrasčio bendruomenės centro pirmininkė Vida Pliauskienė.

Šventės ir renginiai Šventybrastyje prasidėjo anksčiau, dar pačiame bendruomenės namų įkūrimo įkarštyje. Čia vyko ir šventės, ir koncertai, ir atlaidai, o prieš du mėnesius kaime buvo atidengtas  koplytstulpis Mergelės Marijos garbei. Organizatorių nuotr.

Šventės ir renginiai Šventybrastyje prasidėjo anksčiau, dar pačiame bendruomenės namų įkūrimo įkarštyje. Čia vyko ir šventės, ir koncertai, ir atlaidai, o prieš du mėnesius kaime buvo atidengtas koplytstulpis Mergelės Marijos garbei. Organizatorių nuotr.

Sutraukė būrį svečiųOficialioje Šventybrasčio bendruomenės namų atidarymo šventėje dalyvavo kone aštuonios dešimtys svečių, tarp kurių – ne tik vietos gyventojai, bet ir svečiai iš kaimyninių vietovių, Vilainių seniūnijos seniūnas Antanas Bružas, Kėdainių miesto seniūnijos seniūnas Valentinas Tamulis, labdaros ir paramos fondo „Viltis–Vikonda“ atstovai bei rajono visuomenininkai, atlikėjai.

„Malonu, kad krašto žmonėms ne vis vien. Tuo, kad į tokią nedidelę rajono gyvenvietę stengiamės atnešti šviestos, įpūsti vilties, džiaugiasi ir vietiniai, ir svečiai, į bendruomenės namų atidarymo šventę sugužėję iš viso rajono. Visi labai noriai priima iniciatyvas, o minčių pas mus dabar – begalė. Jau šį savaitgalį, šeštadienį, minėsime Trijų karalių šventę, mūsų naujuose, šiltuose, jaukiuose namučiuose koncertuos Kėdainių literatų ir menininkų sambūris „Vaivorykštės tiltai“. Kviečiame: bus muzikos, akcijų, atrakcijų, – šyptelėjo metus Šventybrasčio bendruomenės centrui vadovaujanti V. Pliauskienė. – Kad jau turime šiltus, jaukius bendruomenės namus, juose ketiname minėti valstybines šventes, rengti edukacinius užsiėmimus, mokytis rankdarbių meno. Šventybrasčio žmonių gyvenimas pasikeitė iš esmės.“

Pastatė koplytstulpį

Tiesa, veiksmas atokiame Kėdainių rajono kampelyje prasidėjo dar prieš naujiesiems bendruomenės namams oficialiai atveriant duris.

Šventybrastyje pastaraisiais metais jau vyko keli koncertai, šventės, atlaidai.

Vienas prasmingiausių renginių kaime – koplytstulpio Mergelės Marijos garbei atidengimas, vykęs vos prieš du mėnesius.

 

Justina ŠVEIKYTĖ

Rekomenduojami video