Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Išaiškintas Babėnų šilo niokotojas

Niokojamas Babėnų miško šilas – kasinėjami grioviai, šakomis, žabais ir net rąstais užverčiami pėsčiųjų ir dviračių keliukai. Kėsinamasi į ten poilsiaujančių žmonių sveikatą ir gyvybę. Ir tai galimai daro ne kas kitas, o garbaus amžiaus moteris. Su neeiline asmenybe ir labai keistu ir net galimai nusikalstamu jos elgesiu susidūrę kėdainiečiai nebežino kaip spręsti šią problemą. Žmonės bijo, kad jei taip tęsis ir toliau, gali nutikti labai skaudi nelaimė.

Pastebėjo poilsiautojai

Keistus dalykus Babėnų šile pastebėjo ten aktyviai laisvalaikį mėgstantys leisti kėdainiečiai. Ne paslaptis, kad šile dažnai važinėjama dviračiais, vaikštoma su šiaurietiškomis lazdomis, bėgiojama. Prieš keletą mėnesių žmonės pastebėjo, kad ant jų pasivaikščiojimo ar pasivažinėjimo takų atsiranda viena kita medžio šaka, nulūžęs medis. Tai nesukėlė įtarimo sportuojantiems miške, jie tiesiog tas šakeles patraukdavo. Rimtų įtarimų, kad kažkas tai daro tyčia, kilo tuomet, kai takai buvo perkasti, atsirado grioviai, o mažas šakeles ant takų pakeitė didžiuliai rąstai. Tuomet aktyvų poilsį mėgstantys kėdainiečiai suprato, jog kažkas tyčia taip daro, kažkas tyčia nori, kad Babėnų šile poilsiautojų nebūtų.

Niokojamas Babėnų miško šilas – kasinėjami grioviai.

Niokojamas Babėnų miško šilas – kasinėjami grioviai.

Išaiškino niekadėjąKėdainių dviračių sporto klubo „Veloratai“ nariai pastatė vaizdo stebėjimo kameras. Ir ką jūs manote? Slaptos vaizdo stebėjimo kameros užfiksavo miško paklotės niokotoją. Ir tai ne koks stuomeningas vyras, ne vyrų grupė, o garbaus amžiaus moteris. Vaizdo įraše matyti, kaip šakas ant keliukų tempia bei kitas šunybes krečia viena smulkutė moteris. Vyrai netruko išsiaiškinti, kas tai per žmogus. Jiems tai greitai pavyko padaryti. Dėl asmens duomenų įstatymo moters vardo ir pavardės viešinti negalime, tačiau jau dabar aišku, kad įtariamoji – vietos gyventoja.

Bijo dėl gyvybės

„Miško takeliuose ta moteris pradėjo dėlioti šakas. Mes tas šakas patraukdavome ir važiuodavome toliau. Ta trasa yra suderinta su miškų urėdija, viskas yra oficialiai, mes turime leidimus sportuoti. O ta moteris taip elgiasi. Galima sakyti, kad ji tai daro specialiai, kad sužalotų žmones. Vienas žmogus yra ir šonkaulius susilaužęs, jūs įsivaizduokit, juk ten pusės metro gylio griovus ji iškasusi. Mes važiuojame, rizikuojame, nes mums reikia treniruotis. Dėl šios moters kenčia visi aktyvūs kėdainiečiai, nes tais miško keliukais daug kas keliauja. Mes bijome, nes galbūt prieisime iki to, kad ji ištemps vielą kokią ir kuriam nors dviratininkui nulėks galva. Tai yra žiauru, bet taip juk gali būti, nes jau dabar vyksta labai baisūs dalykai“, – sako klubo „Velotarai“ pirmininkas Mindaugas Žiupsnys.

Prašo gražiuoju

Dviratininkai ir kito aktyvaus laisvalaikio propaguotojai bando su moterimi susikalbėti taikiai. Jie iškabino ant medžių skelbimus, kuriuose prašoma gerbiamos ponios liautis niokoti mišką, liautis kėsintis į žmonių sveikatą ir gyvybę. Tačiau panašu, kad moteris nereaguoja, tad kėdainiečiai nebežino kur kreiptis dėl tokio jos elgesio. Žmonės su tokiu elgesiu nusprendė kovoti viešumu, o jei ir tai nepadės, jie kreipsis į teisėsaugos institucijas.

Sunku suvokti

„Labiausiai yra nukentėjęs mūsų klubo pirmininkas Mindaugas. Mes manome, kad moteris kasinėja tuos griovius sąmoningai, siekdama mums pakenkti, arba tiesiog, kad mes ten nevažinėtume. Įsivaizduokite, mūsų klubo pirmininkas įlėkė su dviračiu į vieną iš tokių griovų ir gana smarkiai nukentėjo. Aš pats ten bėgioju ir matau tuos reikalus. Tai yra baisu. Faktas tas, kad viskas daroma dėl dviratininkių, kad jie ten nevažinėtų. Kodėl ji taip nemėgsta dviratininkų – neaišku. Mes nei kažkokios žalos darom, nei konfliktuojam su ja, nei mes triukšmaujam. Sunku sveiku protu suprasti, kodėl ji taip elgiasi“, – teigė aktyvaus laisvalaikio propaguotojas kėdainietis Arūnas Lipnevičius.

Nepavyko pakalbinti

„Rinkos aikštei“ nepavyko pakalbinti įtariamosios miško niokotojos. Dėl šio įvykio į rajono Policijos komisariatą kol kas asmenys nesikreipė, tačiau jei kreiptųsi, galimai būtų pradėtas ikiteisminis tyrimas. Miško paklotės niokojimas taip pat yra nusikaltimas. Miškininkai sako, kad apie tokį žmonių savavaldžiavimą jiems visuomet reikia pranešti, pateikiant visus turimus įrodymus.

 

Dimitrijus KUPRIJANOVAS

Rekomenduojami video