Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Iš močiutės seifo grynuosius vogęs jaunuolis bausmės neišvengė

Kurį laiką seneliai neįtarė, kad juos aplankantis anūkas vis „patikrina“ ir jų seifą, kuriame buvo laikomi grynieji pinigai. Skaitmeninį užraktą apsukrus jaunuolis atrakindavo suvedęs močiutės gimimo datą. Taip per tris mėnesius dingo 1100 eurų, kuriuos nepilnametis anūkas išleisdavo maistui, cigaretėms, kelionėms taksi.

Ir nors anūkas gailėjosi, kad vogė močiutės ir jos vyro pinigus, bausmės neišvengė. Teismas jam skyrė 4 mėnesių laisvės apribojimą, taip pat jaunuolis privalės mokytis bei dirbti 40 valandų nemokamų darbų.

Pinigus vogė tris mėnesius

Nuo vasario pabaigos iki gegužės 22 d., V. Š., būdamas pas A. S. namuose, per keletą kartų įvedė į užrakinamą skaitmeniniu kodu seifą keturženklį kodą, kurį rado užrašytą ant kortelės, kambaryje esančios komodos stalčiuje. Taip jis įsibrovė į seifą, iš kur pagrobė svetimą turtą – 1100 eurų.

V. Š. kaltu prisipažino visiškai ir nurodė, kad neprisimena kada tiksliai pirmą kartą paėmė iš močiutės V. ir jos vyro A. S. seifo pinigus. Jis sutiko, kad tai galėjo būti vasario pabaiga. Seifas buvo užrakintas kodu, jį atrakino suvedęs močiutės V. gimimo datą. Seife buvo vokas su pinigais, kuriuos jis vogdavo dienos laiku, kai namuose nieko nebūdavo.

Kiek kartų buvo atrakinęs seifą ir iš jo vogė pinigus, kaltinamais nežino, bet, pasak jo, buvo nemažai tų kartų. Kiek pavogdavo pinigų, jis neskaičiuodavo. Pinigus jis išleisdavo maistui, kelionėms taksi į Šilutę arba Priekulę, cigaretėms. Dėl padarytos nusikalstamos veikos jaunuolis gailėjosi.

Seife saugojo sūnaus pinigus

Ikiteisminio tyrimo metu apklaustas nukentėjusysis V. Š. (nukentėjusiojo ir ilgapirščio inicialai išties sutampa) parodė, kad jis šių metų vasario pabaigoje, pardavęs raguočius paprašė, kad 3000 eurų pas save pasidėtų į seifą jo patėvis A. S. Jo prašymu, mama iš saugomų pinigų kartą perdavė 500 eurų, kitą kartą 200 eurų. Paėmusi pinigus, mama likusių seife pinigų neperskaičiavo. Gegužės pabaigoje jis mamos paprašė dar 400 eurų, tada moteriai ir sukėlė įtarimą seife buvusių pinigų likutis. Jie kartu suskaičiavo, kad voke buvo likę 800 eurų, trūko 1100 eurų.

Apie pinigų dingimą šeima pranešė policijai.

Apklaustas liudytojas A. S. nurodė, kad jaunuolis ateidavo pas juos ir po namus vaikščiojo laisvai, jo niekas nekontroliavo. Seifo kodą žinojo tik šeimininkas ir jo žmona, jis kodus keisdavo, jie susidarydavo iš 4 skaitmenų, dažniausiai tai būdavo gimimo datos.

Gailėjosi ir nebuvo teistas

V. Š. atsakomybę lengvino aplinkybė, kad jis prisipažino padaręs nusikaltimą ir gailėjosi, o atsakomybę sunkinančių aplinkybių nenustatyta. V. Š. tyčinį nusikaltimą padarė būdamas neteistas, nebaustas už administracinius nusižengimus. Jis yra psichikos sveikatos centro apskaitoje.

Teismas nusprendė V. Š. pripažinti kaltu padarius nusikaltimą ir skirti jam laisvės apribojimą keturiems mėnesiams, įpareigojant per laisvės apribojimo laikotarpį mokytis ir išdirbti 40 valandų nemokamų darbų.

Rekomenduojami video