Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Iš Baltarusijos vežė vaistus į Lietuvą

Savaitės pradžioje Šalčininkų kelio poste nustatyti du atvejai, kai buvo bandoma iš Baltarusijos į Lietuvą atgabenti vaistų – muitininkai sulaikė beveik 3 kg vaistinių preparatų.

Pasak Muitinės departamento, į Šalčininkų kelio postą pėsčiomis atvykusi Baltarusijos pilietė muitinio tikrinimo metu žodžiu deklaravo, kad draudžiamų daiktų ir ribojamų prekių neturi.

Muitinės pareigūnams įvertinus pilietės vykimų į Lietuvą skaičių per savaitę, kilo įtarimų, kodėl pilietė taip dažnai lankosi Lietuvoje. Pareigūnai nutarė patikrinti ant dviračio gabenamus maišus. Tikrinimo metu paaiškėjo, kad į drabužius moteris buvo susukusi daugiau kaip pusę kilogramo įvairių vaistų.

Tą pačią dieną automobiliu iš Baltarusijos vykęs Lietuvos pilietis taip pat muitininkams sakė, kad neveža jokių draudžiamų ar ribojamų prekių. Tačiau patikrinus dažnai į Baltarusiją važinėjančio asmens automobilį paaiškėjo, kad tarp asmeninių daiktų buvo prikaišiota 1,98 kilogramo nedeklaruotų vaistinių preparatų.

Tolesnio tyrimo metu paaiškėjo, kad minėtas asmuo jau ne kartą baustas už neteisėtą disponavimą vaistiniais preparatais.

Asmenims, bandžiusiems neteisėtai įvežti vaistus į Lietuvą, surašyti administracinio nusižengimo protokolai, praneša Muitinės departamentas.

Rekomenduojami video