Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Ir nuotoliniu būdu dirbdami patyrė išlaidų

Nuotoliniu būdu (dažniausiai iš namų) dirbę rajono politikai posėdžio metu galėjo ne tik kava ar karštomis bulvėmis su kefyru mėgautis, gauti atlygį už sugaištą laiką, bet ir gavo kompensaciją už patirtas išlaidas. Kas dirbdamas taryboje patiria daugiausia išlaidų, skelbti negalima – politikai labai saugo informaciją apie save.

Karantino metu (kovo, balandžio ir gegužės mėnesiais) vyko penki Biržų rajono savivaldybės tarybos posėdžiai. Posėdžiauta nuotoliniu būdu.

Virtualioje erdvėje rajono aktualijas tris kartus svarstė „valstietės“ Stasės Eitavičienės vadovaujamas Socialinio vystymo komitetas, vieną – Ekonomikos ir finansų komitetas, kuriam pirmininkavo šiuo metu jau atsistatydinęs liberalsąjūdietis Aidas Vaitkevičius.

Teritorijų vystymo, aplinkos apsaugos, miesto ūkio ir kaimo reikalų komiteto (pirmininkas „valstietis“ Dalius Drevinskas) posėdžiai karantino metu nevyko.

Nuotoliniu būdu (dažniausiai iš namų) dirbę rajono politikai posėdžio metu galėjo ne tik kava ar karštomis bulvėmis mėgautis, gauti atlygį už sugaištą laiką, bet ir gavo kompensaciją už patirtas išlaidas.

Teisę gauti minėtas išmokas ir atlygį turi visi tarybos nariai, išskyrus merą ir jo pavaduotoją. Taigi, 23 rajono politikai gali kiekvieną mėnesį prie kituose darbuose gaunamų algų ir pensijų dar prisidurti per 400 Eur.

Reikėjo ne tik interneto, bet ir kuro

Biržų rajono savivaldybės administracijos Buhalterinės apskaitos skyriaus duomenimis, kiekvieną „karantininį“ kovo, balandžio, gegužės mėnesį 10 tarybos narių gavo išmokas su veikla susijusioms išlaidoms. Maksimalus išmokos dydis – 303 Eur (pusė minimalaus mėnesio atlygio, kuris šiuo metu yra 607 Eur).

Kovo mėnesį dešimčiai politikų už patirtas išlaidas iš viso sumokėti 467 eurai. Iš jų 118 eurų pasiimta už kurą transporto priemonei, kiti – už telefoną ir internetą. Kovo mėnesį vyko vienintelis tarybos posėdis, kuriame buvo vienintelis klausimas (dėl nemokamo keleivių vežimo). Jį politikai svarstė nuotoliniu būdu.

Balandį vyko trys nuotoliniai posėdžiai. Politikams už patirtas išlaidas sumokėtas 471 euras. Tarp jų – transporto priemonės (automobilio ar traktoriaus?) remontui ir detalėms kažkas iš politikų pasiėmė 80 eurų. Kurui liko mažiau – 19 eurų. Kitos išlaidos (298 Eur) susijusios su telefoniniais pokalbiais ir mokesčiu už internetą. 78 eurų vienas politikas paprašė už patalpų nuomą.

Gegužę vyko vienas posėdis (nuotolinis), pareikalavęs iš dešimties politikų beveik 800 eurų išlaidų. Šį kartą brangiai kainavo automobilio draudimas (310 eurų). Kurui prireikė 66 eurų, o internetui ir ryšiams – apie 300 eurų, patalpų nuomai - 78 eurų.

Birželio mėnesį į posėdį pilyje rinkęsi tarybos nariai jau patyrė ir automobilio gedimų. Paprašyta kompensuoti 134 eurų, išleistų remontui ir detalėms. Prireikė ir kuro (127 Eur) bei patalpų nuomai (78 Eur). Iš viso už birželį dešimčiai politikų apmokėta 730 eurų.

Kas dirbdamas taryboje patiria daugiausia išlaidų, skelbti negalima – politikai labai saugo informaciją apie save. Nebent tarybos nariai patys tokias žinias galėtų paviešinti rinkėjams. Galėtų atsiliepti ir tie, kurie iš viso neima nei išmokų, nei atlygio už posėdžiuose sugaištą laiką.

Užsidirbo ir už sugaištą laiką

Kai kurie politikai gavo atlygį ir už posėdžius, kuriuose dalyvavo virtualiai. Kovo mėnesį, kai vyko vienas posėdis, už tokį darbo laiką yra priskaityti 186 eurai. Juos gavo du tarybos nariai, ėmę išmokas ir už patirtas išlaidas.

Balandžio mėnesį atlygį už deklaruotą politinės veiklos laiką gavo 8 tarybos nariai. Jiems išmokėta 1945 Eur. Iš minėtų 8 politikų 7 deklaravo ir išmokas išlaidoms, susijusiomis su tarybos nario veikla.

Gegužės mėnesį 1295 eurai išmokėti 8 tarybos nariams – tiems patiems, kaip ir balandžio mėnesį. 7 iš jų gavo ir išmokas išlaidoms kompensuoti.

Birželio mėnesį dirbtą laiką deklaravo 9 politikai, gavę iš viso 1414 Eur. Atlygio ir išmokų gavėjai birželį buvo tie patys, prisidėjo tik vienas, prieš tai deklaracijų dėl atlygio neteikęs.

Alfreda Gudienė

Rekomenduojami video