Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaKultūraPatarimaiSveikata Regionai
Atskirk pelus nuo grūdų
Bendruomenės
Konkursai
Kultūra
LKBK – mūsų nepriklausomybės šauklys
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
„Įelektrins“ valdininkus

Valdininkai neišsisuks nuo elektromobilių: Turto bankas, valdantis daugiau nei trečdalį valstybės administracinio turto, per artimiausius 2–3 metus prie valstybės institucijų pastatų ketina pastatyti mažiausiai 380 elektromobilių įkrovimo stotelių. Iš viso tam numatoma skirti apie 5 mln. eurų.

Vadovaujantis vyriausybės planais, visos valstybės įstaigos turėtų pereiti prie ne tokio taršaus transporto iki 2030-ųjų. Iki 2025 m. toks transportas turi sudaryti iki 60 proc. visų valstybės reikmėms naudojamų automobilių. Tokių automobilių yra daugiau nei 11 tūkst.

Kitų metų pradžioje ketinama skelbti pirkimą, po kurio turėtų būti pradėta įrengti 80–100 elektromobilių įkrovimo stotelių.

Turto bankas valdo objektus ne tik didžiuosiuose miestuose, bet ir mažesniuose miesteliuose, todėl elektromobilių įkrovimo stotelės priartės prie žmonių ir tose vietose, kur įprastai galbūt jų įrengti niekas neketintų.

Iš 180 objektų, prie kurių ketinama įrengti įkrovimo stoteles, apie trečdalis bus laisvai prieinama visuomenei, su kitų objektų nuomininkais bus tariamasi, kad šie sudarytų galimybę gyventojams patekti į uždaras aikšteles ar kiemus, kuriuose bus stotelės.

Rekomenduojami video