Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
I.Šimonytė: turbūt reikės vėl įvesti karantiną

Premjerė Ingrida Šimonytė antradienį Seime teigė, kad šalyje gali tekti vėl įvedinėti karantiną.

„Skiepytis“, – paklausta, ką daryti, kad pandeminė situacija šalyje neblogėtų, Seime susirinkusiems žurnalistams antradienį sakė premjerė I. Šimonytė.

Paklausta, ar ją tenkina skiepijimo tempai šalyje, I. Šimonytė atsakė, kad tai ne jos pasitenkinimo klausimas. „Čia yra žmonių suvokimo, kokia rimta yra situacija [klausimas]. Kiekvieną dieną vėl miršta po keliolika žmonių, iš jų didžioji dalis būna neskiepyta. Tai yra vyresnio amžiaus žmonės, kuriems apsaugą vakcina garantuoja labai stiprią.

<...> Aš galiu tik pacituoti prezidentą Bideną ir paklausti, kokių įrodymų dar kam reikia. Žinoma, kad manęs netenkina. Klausimas, ką aš galiu padaryti. Ką aš galiu padaryti, jei paštininkas su slaugytoju atėjęs į namus paskiepyti vyresnio žmogaus, susiduria su situacija, kai vyresnis žmogus skambina savo vaikams ir vaikai atkalbinėja tą žmogų nuo skiepo. Tai ką aš turiu padaryti tų senų žmonių vaikams, kad jie pradėtų saugoti savo tėvus?“ – emocingai klausė premjerė.

 Vyriausybės vadovė teigė, kad turbūt reikėtų grįžti prie privalomo kaukių dėvėjimo viduje, tačiau norint įgyvendinti šį sprendimą, šalyje turėtų būti įvestas karantinas. „Apie tai kalbėsime rytoj. Labai gali būti, kad tai bus vienas iš didesnių pokyčių, kuriuos Vyriausybė siūlys nustatyti. Turbūt tuo tikslu reikės vėl įvesti karantiną, kadangi, kaip žinia, pagal ekstremalią situaciją tokio reikalavimo nustatyti negalime, o rekomendacijos Lietuvoje, skirtingai nuo Skandinavijos šalių, yra suprantamos kaip kažkas, ko visai nebūtina laikytis“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Kadangi rekomendacijos nebepadeda, anot I. Šimonytė, bus ieškoma reikalavimų, kurių trūksta, kad žmonės labiau saugotų save ir kitus. „Toks paprasčiausias ir aiškiausias reikalavimas – dėvėti kaukes uždarose patalpose, nes atveju skaičius dabar yra gana didelis, ypatingai Vakarų Lietuvoje. <...> Jeigu kažkaip negalime įtikinti, išprašyti ar kaip kitaip susitarti su žmonėmis, kad jie saugotųsi patys savo iniciatyva, tai tuomet belieka nustatyti tokį reikalavimą“, – kalbėjo I. Šimonytė.

„Rytoj turėsime diskusiją. Kokius sprendimus priimsime rytoj, rytoj ir susitarsime. Netikėtų kažkokių sprendimų neturėtų būti, rytoj numatyta neformali ministrų diskusija“, – pridūrė I. Šimonytė. Kokie dar ribojimai gali atsirasti, premjerė nebuvo linkusi komentuoti. „Vienas dalykas aiškus – pareiga saugoti kitus žmones. O tam, žinia, padeda rankų plovimas, dezinfekcija ir kaukių dėvėjimas. Kaukių plauti nutarimu negalėsime įpareigoti, bet kaukes dėvėti – labai gali būti“, – dėstė I. Šimonytė.

Oficialu: visa Lietuva jau pateko į juodąją COVID-19 zoną

Rekomenduojami video