Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
I. Šimonytė nemato rimtų priežasčių K. Navicko atsistatydinimui

Premjerė Ingrida Šimonytė teigia nematanti rimtų priežasčių atsistatydinti žemės ūkio ministrui Kęstučiui Navickui, kaip reikalauja dalis žemdirbių.

„Pripažįstu visų teisę protestuoti prieš visus ir prieš viską, kaip tik atrodo reikalinga demokratinėje šalyje, bet ministro atsistatydinimui reikia rimtesnių priežasčių nei tai, kad kažkokiai visuomenės grupei ministras nepatinka“, – žurnalistams trečiadienį sakė ji.

Premjerė sako, kad joks ministras negali atstovauti kiekvieno individualiems interesams, tačiau turi bandyti kaip įmanoma labiau juos suderinti, kad būtų maksimaliai užtikrintas visuomenės interesas.

„Natūralu, kad atskiros visuomenės grupės nebūtinai bus patenkintos tais sprendimais, kuriuos siūlo politikai, nes galbūt jie tikėtųsi savo reikalavimo patenkinimo 100 proc., bet šiaip tas laba retai gyvenime įmanoma, nes politika ne tas darbas, kuris tenkina kažkieno individualius interesus, o bando suderinti skirtingus“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Ji sako, kad K. Navickas stengiasi tą daryti, be to, premjerė pripažįsta, jog žemės ūkyje yra didelių iššūkių, dėl kurių ir kyla papildomų įtampų.

„Žaliasis kursas yra ta sritis, kur žemės ūkiui tam tikra papildoma įtampa kyla ir ypač turint minty, kad mūsų žemės ūkis pridėtinės vertės požiūriu vis dar yra gana žemai vertės grandinėje, yra daugiau pirminio perdirbimo, o mažiau yra aukštos pridėtinės vertės“, – sakė I. Šimonytė.

„Kaita savaime yra reikalaujanti investicijų, galbūt atskirais atvejais turi uždarą ratą, kad CO2 emisijoms yra nebūtinai yra labai drauginga, tai reikia ieškoti sutarimų ir schemų, kaip tą perėjimą padaryti su maksimaliu visuomenei naudingu rezultatu nėra lengva“, – pridūrė ji.

Maždaug dešimties ūkininkų grupė trečiadienį protestavo prie Žemės ūkio ministerijos, reikalaudami K. Navicko atsistatydinimo. Anksčiau tą padaryti ministrą ragino Žemės ūkio taryba.

Rekomenduojami video