Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Į kėdainiečių sodus įsisuko vagys

Kėdainių rajone esančiose sodininkų bendrijose praėjusį savaitgalį šeimininkavo vagys. Bene didžiausius nuostolius patyrė Pašilių sodininkai. Beje, nuo ilgapirščių kentėjo ne tik sodininkai, bet ir sodybų šeimininkai. Policijos pareigūnai nustatinėja asmenis, grobusius svetimą, turtą ir prašo sodininkų ir gyventojų būti atidesnius, saugotis ilgapirščių. 

Žala nemenka

Štai sekmadienį Kėdainių rajono Pelėdnagių seniūnijos Pašilių kaime esančiuose soduose dingo keramikinė kepsninė, kurios vertė siekia daugiau nei pusę tūkstančio eurų. Kepsninė buvo palikta lauke, o šeimininkai jos pasigedo ryte. Žmonės nedelsdami kreipėsi į policiją, o atvykę pareigūnai savo ruožtu pradėjo tyrimą dėl vagystės.

Ėjo per sodus

Pašilių soduose žmonės kalba, kad vagys savaitgalį tiesiog ėjo per visus sodus ieškodami grobio. Ne vienas žmogus pasakojo, kad po nakties rado pravirus langus, atviras ūkinių pastatų duris. Tiesa, nieko pavogta nebuvo, bet ženklai rodo, kad ilgapirščiai visgi buvo apsilankę ir tykojo grobio. Žmonės pasakojo, kad šiais metais tai pirmasis toks įžūlus vagių siautėjimas Pašiliuose.

Apsilanko neretai

Tai, kad Kėdainių mieste ir rajone esančiuose kolektyviniuose soduose neretai apsilanko ilgapirščiai, jau nieko nestebina. Vagiami net smulkiausi ir, atrodytų, menkaverčiai daiktai. Tiesa, dažniausiai šeimininkai vagystę pamato į sodą atvykę po nakties. Ką gi reikėtų daryti ir kaip elgtis atvykus į sodą ir pamačius, kad jis yra apiplėštas?

Kėdainių rajono policijos komisariato pareigūnai primena, kad gyventojai, pastebėję, jog jų ar jų kaimynų valdose galimai buvo apsilankę ilgapirščiai, nedelsdami kviestų policiją bei nieko neliestų, netvarkytų.

Darbuojasi drąsiau

Pareigūnai sako, kad žmonės, atvykę į sodus, neretai randa juos apvogtus. Vagysčių

skaičius vasarą iš sodų yra registruojamas didesnis nei žiemą, taip pat didesnė yra ir patiriama žala.  Ilgapirščiai vasarą vagia brangesnius daiktus, tačiau nepasikuklina paimti ir smulkmenų. Vagiami baldai, krosnys ar jų dalys. Vagiami net šaukštai. Pasitaiko atvejų, kai apvagiami ir nuolat gyvenantys sodininkai – tuomet vagių grobis būna kur kas didesnis. Bet taip pasitaiko rečiau.

Būtina saugoti

Pareigūnai įspėja sodininkus būti budrius, nes net ir šiems esant sode juos gali aplankyti ir ilgapirščiai. Dažniausiai vasarą vagiami atvirose vietovėse esantys daiktai – tie, kurie palikti šalia jūsų sodo namelio, kieme. Taip pat daiktai vagiami iš atrakintų sodo namelių, iš neužrakintų ir nesignalizuotų automobilių.

Dimitrijus KUPRIJANOVAS

Rekomenduojami video