Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Gyvūnėlių istorijos su laiminga pabaiga

Viešosios įstaigos „Mažasis draugas“ savanoriams šiais metais Biržų rajone teko rūpintis beveik šimtu niekam nebereikalingų ar prastose sąlygose laikytų šunų ir kačių.

„Įvyko kalėdinis stebuklas. Iš Karaimų gatvės paimtas vyresnio amžiaus šuo Šansas surado naujus namus. Šeštadienį jis išvyksta į Suomiją“, - šią savaitę džiaugėsi įstaigos įkūrėja ir vadovė Andželika Jaškuvienė.

Tai jau 46 – as įstaigos priglaustas gyvūnas, kuris šiais metais surado namus Suomijoje, padedant organizacijai „Pet Rescue Finland“.

„Mažojo draugo“ priglaudžiami gyvūnai yra gydomi, čipuojami, kastruojami, išvalomi nuo kirmėlių, blusų ir kitokių parazitų. Po to jie prisiglaudžia pas savanorius ir jiems ieškoma gerų namų bei patikimų šeimininkų.

Šiais metais „Mažasis draugas“ į savo globą paėmė 84 šuniukus. Kaip buvo minėta, 46 iš jų išvyko į Suomiją, dar 20 padovanota Lietuvoje.

Šiais metais globėjams į rankas pateko itin daug taksų veislės šuniukų. Per metus pavyko visiems surasti naujus namus.

„Šiaurės rytai“ rašė apie Biržuose, Paupio gatvėje, gyvenantį neįgalų žmogų. Jo laikoma taksų veislės kalytė ir du šuniukai buvo paimti ir priglausti „Mažojo draugo“.

Kalytė buvo pavadinta Upe, jai teko atlikti cezario pjūvį ir pasaulį išvydo 13 šuniukų. Šuniukus priėmę veterinarijos gydytojai tokios gausios vados savo praktikoje neatsiminė.

Deja, šuniukai buvo silpni ir išgyveno tik du. Juos pavadino Nemunu ir Merkiu.

Po kiek laiko Upė rado naujus namus Vilniuje. Kartu su šeimininke ji kasdien važiuoja „dirbti“ į žirgyną. Ji judri, labai draugiška.

Merkys rado namus irgi Vilniuje, Nemunas išvyko į Klaipėdą. Kiti iš ligoto žmogaus paimti šuneliai taip pat turi naujus šeimininkus.

Dar keturi taksų veislės šuniukai buvo paimti iš Rinkuškiuose gyvenančio neįgalaus žmogaus. Kad jie neprižiūrimi ir valkatauja, informaciją buvo gavęs Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Panevėžio departamento Biržų skyrius.

Gyvūnų globėjams pavyko neįgalų žmogų įtikinti, kad šis jiems atiduotų augintinius.

Visi šuniukai sirgo poodine erkute, turėjo blusų, kirminų. Gyvūnėliai buvo globojami ir gydomi pusę metų, po to pradėta jiems ieškoti naujų namų. Paskui jie buvo išvežti į Suomiją.

Jurgita Morkūnienė

Rekomenduojami video