Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Grožio specialistė: paprastumas – žavi

Kaunietė Justina Jasaitytė moterų grožiu rūpinasi jau nuo mokyklos dienų. Besimokydama paskutinėje klasėje, galvotrūkčiais nėrė į nagų dizaino studijas, tad per ilgąsias pertraukas į jos namus pasigražinti suplūsdavo klasiokės. Tai buvo karjeros pradžia, suteikusi neregėtai daug teigiamų emocijų. Vėliau, paskatinta savo vyro, Justina gilinosi į visas grožio kryptis – rinkosi, mokėsi, siekė to, kas labiausiai traukė. Daugiausia pagyrų, paskatinimų ji išgirdo iš draugių, kurioms sutvarkydavo ir suformuodavo antakius. Taip suprato, jog gilinsis būtent į antakių dizainą, sėkmingai baigė lingeristės specialybę.

Justina sako, kad ji – spalvinga, meniškos sielos asmenybė, besidominti religija ir menais. Pastaruoju metu ji net pabandė tapyti, visus nustebindama pirmuoju gana brandžiu kūriniu. Šioje srityje Justina nežada sustoti, vis daugiau laisvo laiko atiduoda kūrybai. Laimė, dabar ji gali sau tą leisti, nes nemažai metų buvo visiškai atsidavusi... antakiams. Taip, būtent šiai grožio sričiai, nes pradėjusi savo, lingeristės, karjerą, ne tik dirbo, bet ir mokėsi, nuolat tobulinosi įvairiuose kursuose.

Ar šiandien pakartotumėte tą patį nueitą kelią?

Savarankiškas mokymasis užtruko daug metų. Nežinau, ar antrąkart tam pasiryžčiau, nes lengva nebuvo. Tačiau svajonės vedė toliau nei galėjau tikėtis. Taip savo didelės kantrybės ir atsidavimo dėka sukūriau sėkmingą verslą, džiaugiuosi gausėjančia klientūra ir studentais, kuriuos mokau šios specialybės. Darbas tapo mano hobiu!

Kai maždaug prieš devynerius metus pradėjau, ilgalaikis makiažas tik lipo iš „pogrindžio“. Apie tai nei technine, nei praktine prasme, nei ilgamete patirtimi ar kompetencija niekas pasigirti negalėjo – visa tai tik formavosi iš pigių tatuiruočių pasaulio. Tuo metu nebuvo jokios informacijos, iš kurios galėtum semtis žinių ir idėjų. Buvo tik abstrakti teorija, kuri leido suprasti, kas yra ši sritis. Teko testuoti, bandyti, praktikuotis ir tik per ilgametę praktiką pasijutau tikra, kad žinau, moku. Tad savo studentams sakau: „Grožio industrijoje atsidūrėte pačiu gražiausiu metu, kai apstu informacijos apie ilgalaikį makiažą, kai prieš jus – patyrusi specialistė, taigi, belieka gilintis į visa tai, nes mano darbo pradžioje nebuvo iš ko mokytis, kuo sekti.“

mokymai

Turbūt gaunate daug atsiliepimų – daugiau teigiamų, bet gal ir neigiamų? Kuo moterys galėtų būti nepatenkintos?

Klientės mano salone lankosi būtent dėl unikalios technikos, kuri pirmiausia džiugina natūralumu. Visa tai daug metų testuota ir vystyta tam, kad moterys gautų greitą, neskausmingą, bet labai kokybišką ir efektyvų rezultatą. Mano siekiamybė yra ta, kad žmonės, žvelgdami į mano atliktą darbą, nesuprastų, ar tai permanentinis makiažas, ar tiesiog momentinis antakių paryškinimas. Ta siekiamybė – nežymiai, vos matomai pabrėžti kiekvienos moters grožį. Salone apsilankiusios moterys dažniausiai žino, dėl kokio rezultato ateina, jau būna susipažinusios su mano darbais ir, aišku, mintyse tai „prisimatavusios“.

Jei meistras kaskart girdėtų neigiamus atsiliepimus apie savo darbą, be abejonės, tai paveiktų tolimesnį jo likimą, karjera anksčiau ar vėliau žlugtų. Tad visada stengiuosi maksimaliai gerai atlikti savo darbą. Juk rinkoje šiuo metu tikrai netrūksta įvairių seminarų, praktikų. Domėdamasi naujovėmis, klientes ir jau dirbančius meistrus bandau sudominti naujų mokymų aktualumu bei kokybe. Kasmet savo vedamuose seminaruose pateikiu rinkos naujovių, kurių pasisemiu Lietuvos ir užsienio šalių kongresuose. Gal todėl drauge su savo klientėmis džiaugiamės efektyviais darbo rezultatais. Žinoma, darbo pradžioje nesklandumų pasitaikydavo, tačiau viską iškart pataisydavome. O dabar, turėdama didžiulį žinių ir praktikos bagažą bei visą save įdėdama į darbą, pasiekiu maksimalios kokybės.

Pakalbėkime plačiau apie permanentinį makiažą. Rodos, taip vadinama ši procedūra, o gal – ilgalaikis makiažas? Ar tai panašu į tatuiruotę?

Ilgalaikis makiažas ypač svarbus skubančioms moterims – rytais mažiau laiko praleidžiama prie veidrodžio. Žodis „permanent“ verčiamas kaip „ilgalaikis, pastovus“. Iš tiesų vieno pavadinimo nėra. Permanentinis makiažas, mikropigmentacija, ilgalaikis makiažas – visi reiškia tą patį. Mediciniškai galima paaiškinti taip: pigmentas adatėle įvedamas į odos paviršių, jos netraumuojant (gylis – apie 0,3 mm).

Procedūra saugi, nes jos metu suleidžiami dažai nepasiekia giliųjų odos sluoksnių, nepaliečia kraujagyslių bei limfmazgių. Tai reiškia, kad maždaug du metus moteris džiaugsis ryškiais antakiais. Kai kam ryškumas išlieka net iki ketverių metų. Viskas priklauso nuo žmogaus fiziologijos ir aplinkos faktorių. Sausos ar normalios veido odos savininkėms paryškinimo reikia maždaug po dviejų metų, o riebų, mišrų odos tipą turinčioms moterims reikia „atsinaujinti“ po metų, pusantrų. Toks „išnešiojimo laikas“ tinka norinčioms ypatingo lengvumo.

sertifikatas

Kokie dažai naudojami? Ką moterys turėtų apie juos žinoti?

Dažai ir natūralūs, ir unikalūs, prisitaikantys prie žmogaus odos. Gyjant odoje lieka natūralus, anatomiškai priklausantis atspalvis. Kai klientė atvyksta į procedūrą, atkreipiu dėmesį į jos antakių natūralius plaukelius ir plaukų šaknis. Iš praktikos žinau, kad pigmentas tarp plaukelių pasidengia itin natūraliai, o korekcijos metu spalvą galima suintensyvinti, jei moteris to pageidautų. Naudodama specialų aukštos kokybės aparatą, aukštais impulsais tolygiai įvedu pigmentą, tik minimaliai sutraumuodama odą. Dalį darbo atlieka aparatas, tačiau ar oda bus sutraumuota, ar ne, žinoma, priklauso nuo meistro kompetencijos ir įgūdžių. Procedūra atliekama preciziškai, lengvai, paviršutiniame odos sluoksnyje. Tendencijos nuolat kinta, tačiau visais laikais išlieka populiarus natūralumas. Todėl pati propaguoju ir klientėms rekomenduoju tik natūralius efektus, nes visos žinome – paprastumas žavi. Ir apskritai, verčiau nenukrypti nei nuo natūralių antakio raumenyno linijų, nei nuo natūralių plaukelių.

Ką reiškia šešėliavimo „Locked powder brows“ technika, kurią naudojate? Kada ir kam ji taikoma?

Šis šešėliavimo būdas iš esmės panašus į įprastą šešėliavimą, tačiau per daug metų vykusius bandymus, tikiu, kad esu atradusi techniką, labiausiai tinkančią europietėms. Ją laikau autorine, nes pati ją kantriai tobulinau. Norėjosi pilnai „užštrichuoti“ antakius, „užrakinti“ dažą, kad antakiai atrodytų kuo natūraliau. Testuodama begales skirtingų priemonių ir efektų, supratau, jog permanentinis makiažas turi ant kažko laikytis, turėti tam tikrą „tinklą“, kuris ilgiau laikytų spalvą (tai svarbu dėl natūralumo). Šiais metais Rusijoje vykusioje pasaulinėje „Global Permanent“ konferencijoje ši technika buvo parodyta ir teigiamai įvertinta visų pasaulio meistrų. Mano studentai taip pat džiaugiasi efektyviais rezultatais, nes darbas tampa daug greitesnis ir efektyvesnis. Rezultatas išties pasiteisina – kiekvienos klientės antakiai atrodo tvirtos formos, o kartu sukuria ypatingai lengvų antakių efektą.

Kaip pasirengti procedūrai? Kokia laukia antakių priežiūra po jos?

Svarbu neturėti invazinių procedūrų bent mėnesį iki antakių procedūros. Taip pat procedūros rytą reikėtų negerti kavos, stiprios tonizuojančios arbatos. Kadangi antakiai praktiškai nepažeidžiami, oda gyja lengvai, tačiau gali susiformuoti vos matomi šašeliai, kurie greitai pasišalina. Jau iškart po procedūros moteris atrodo nuostabiai!

Kokie yra jūsų prioritetai apmokant specialistes, ko siekiate? Ar jaučiatės laiminga dirbdama šį darbą, ar šią profesiją vertina, tam pritaria šeima?

Mano mokymo specifika šiek tiek skiriasi nuo kitų akademijų, nes programa yra orientuota į maksimaliai intensyvų kursą. Dėstau ir bazinį kursą, bet dažniau vedu „Master Class“ bazinį kursą jau baigusiems meistrams. Mokymai unikalūs tuo, jog nesu prisirišusi prie vienos produkcijos. Atsirenku priemones, kurios man pačiai patinka ir yra stipriausios šiandienos rinkoje, nors visada galima testuoti ir pačiam meistrui leisti pajausti, ar jos jam patinka.

Neseniai iš Europos permanentinio makiažo asociacijos gavau garbingą „Academic Master“ įvertinimą. Tai didelis pasiekimas. Jį įgyja tik Europos geriausieji ir stipriausieji, turintys mokymų akademijas. Manęs dažnai klausia, kaip pasiekti to, kad atėjus klientui žinotum, kas jam tinka, gal net geriau už jį patį... Atsakau, kad su kitais elgiuosi taip, kaip norėčiau, kad būtų elgiamasi su manimi. Tada ir darbas, ir šeima klesti, nes iš tikrųjų atsiduodu tam, ką darau. Didžiausias įvertinimas man – ilgametis ryšys su klientais iš visos Lietuvos ir užsienio. Džiaugiuosi tuo, ką darau ir kas esu. Manau, be to jau negalėčiau gyventi. Žinojimas, kad prisidedu prie moterų grožio, esu vertinama ir reikalinga – didelis paskatinimas ir postūmis pirmyn, tobulumo link.

Man pasisekė ne tik su darbu, klientėmis, bet ir su šeima. Mano vyrui labai artima grožio industrija, jis seniai sukasi šioje srityje, gilinasi į ją, todėl namuose netyla kalbos apie darbą, moteris, meną, kūrybą, būsimus projektus. Auginame dukrą, kuri nuo mažens pamilo mamos saloną, net „dekoravo“ sienas tušinuku. Buvimas grožio erdvėje jai įskiepijo ir grožio suvokimą, ir norą kurti. Žodžiu, viskas, apie ką svajojau jaunystėje (mylimas darbas ir puiki šeima), tapo realybe. Todėl visas kviečiu svajoti!

Rekomenduojami video