Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Grįžimas į Biržus - per ministeriją

Į Biržų rajono savivaldybės administraciją perkeliamos dvi specialistės, dirbusios Kaune ir Pasvalyje. Viena iš jų – turtingiausiu laikomo vietos politiko ūkininko draugė. Kita – su „valstiečiais“ savivaldybės tarybos rinkimuose dalyvavusi biržietė.

Nuo augalininkystės iki teisės

Išsipildė Biržų rajono savivaldybės tarybos nario liberalsąjūdiečio Aido Vaitkevičiaus noras kasdien namuose matyti mylimą moterį.

Lietuvos Respublikos Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) kanclerio liepos 19 dienos potvarkiu Severina Aučinaitė perkeliama iš ministerijos Augalininkystės ir agrarinės aplinkosaugos skyriaus vyriausiosios specialistės pareigų į Biržų rajono savivaldybės Teisės ir civilinės metrikacijos skyriaus vyriausiosios specialistės pareigas.

Kaip nurodyta minėtos tarnautojos būsimos pareigybės apraše, jos veikla bus civilinės metrikacijos srityje. Paprasčiau - buvusi ministerijos tarnautoja atliks tą patį darbą kaip ir buvusio savivaldybės Civilinės metrikacijos skyriaus registratorė.

Netikėtai iš Biržų išvykusios ir ŽŪM skelbtą konkursą laimėjusios S. Aučinaitės darbo stažas ministerijoje – nepilni keturi mėnesiai.

„Šiaurės rytai“ rašė, kad prieš specialistės perkėlimą į Biržus buvo perrašyta būsimos darbuotojos pareigybė. Iš jos dingo reikalavimas turėti socialinių mokslų studijų srities aukštąjį universitetinį išsilavinimą. Liko tik reikalavimas turėti bet kokios srities aukštąjį universitetinį išsilavinimą. Pretendentės į šias pareigas išsilavinimas susijęs su genetika.

Pataisius pareigybės aprašą S. Aučinaitė galėjo būti perkeliama į Biržų rajono savivaldybę. Administracijos direktorius Vidas Eidukas kalbėdamas apie pakeistą pareigybę sakė, kad taip siekiama rasti ir į Biržus prisikviesti trūkstamų specialistų. Konkursas į minimas pareigas neskelbtas. S. Aučinaitė į Biržus perkelta tarnybinio kaitumo būdu.

Ministerijoje dirbusios būsimos savivaldybės Teisės ir civilinės metrikacijos skyriaus specialistės pareiginės algos koeficientas buvo 7,70. Toks pat bus ir savivaldybėje.

Įdomu tai, kad buvusiame savivaldybės Civilinės metrikacijos skyriuje registratore dirbusios ir vedėją pavadavusios tarnautojos pareiginės algos koeficientas buvo 6,4. Šiuo metu skyriuje dirbančios civilinės metrikacijos specialistės atlyginimo koeficientas taip pat mažesnis už būsimos kolegės.

S. Aučinaitė savivaldybėje dirbs nuo liepos 25 dienos.

Į savivaldybę – iš Nacionalinės žemės tarnybos

Savivaldybės Teisės ir civilinės metrikacijos skyriuje nuo rugpjūčio 1 dienos dirbs vyriausioji specialistė Regina Lučinskienė. Ši biržietė, vadovavusi rajone veikusių bankų padaliniams, pastaruoju metu buvo Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) prie Žemės ūkio ministerijos Pasvalio skyriaus vyriausioji specialistė.

Redakcijos žiniomis, teisinį išsilavinimą įgijusi R. Lučinskienė dirbo NŽT skyriuje teisininke. Jos darbo stažas valstybės tarnyboje – beveik ketveri metai. Į Biržų rajono savivaldybę R. Lučinskienė perkeliama tarnybinio kaitumo būdu kaip ir S. Aučinaitė, tai yra be konkurso. Turėjusiai 7,1 pareiginės algos koeficientą valstybės tarnautojai toks pat bus nustatytas ir Biržų rajono savivaldybėje.

R. Lučinskienė šių metų savivaldybės tarybos rinkimuose dalyvavo kaip Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos kandidatė.

Kaip žinia, „valstiečių“ ir liberalsąjūdiečių koalicija surinko daugiausia rinkėjų balsų. Būtent šio politinio jungino atstovai šiuo metu vadovauja Biržų rajono savivaldybei.

Mykolas Kutka

Biržų krašto laikraštis "Šiaurės rytai"

Rekomenduojami video