Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Gimnazijos galės išlaikyti savo statusą net ir neturėdamos vienuoliktos klasės

Mokyklos, kuriose dėl mažo mokinių skaičiaus nebus III gimnazijos klasės, galės išlaikyti gimnazijos statusą, o klases formuoti vėlesniais metais, jei susirinks reikiamas 21 mokinio skaičius. Net ir kurį laiką neformuojant III–IV gimnazijos klasės, mokykla galės išlikti gimnazija.

Tokį paaiškinimą teikia Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM), gavusi klausimų iš savivaldybių dėl šių metų sausį įsigaliojusių Vyriausybės atnaujintų mokyklų tinklo kūrinimo taisyklių.

ŠMSM pažymi, kad gimnazijos taip pat gali sudaryti po vieną III ir IV klasę po 12 mokinių, tačiau tokia išimtis taikoma ne visiems.

Sudaryti klases po 12 mokinių būtų galima vienintelėje savivaldybės teritorijoje arba centre veikiančioje gimnazijoje, taip pat gimnazijose, kurios moko tautinių mažumų kalba/kalbomis. Tokią galimybę taip pat turi gimnazijos mokančios lietuvių kalba Vilniaus ir Šalčininkų r. savivaldybėse.

12 mokinių klasės taip pat gali būti formuojamos gyvenamojoje vietovėje esančiose dviejose ar trijose gimnazijose skirtingomis mokomosiomis kalbomis, gimnazijose esančios struktūriniame padalinyje (skyriuje, filiale), taip pat  jungtinėse gimnazijose ir sudarytose iš dviejų–trijų gimnazijų, bet ir toliau veikiančiose savo patalpose.

Rekomenduojami video