Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaKultūraPatarimaiSveikata Regionai
Atskirk pelus nuo grūdų
Bendruomenės
Konkursai
Kultūra
LKBK – mūsų nepriklausomybės šauklys
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
G. Nausėda apie „Grigeo“ skandalą“: tai tyčiojimasis iš visuomenės

Prezidentas Gitanas Nausėda, vertindamas situaciją, kai bendrovė „Grigeo Klaipėda“ galimai į Kuršių marias leido nuotekas, pavadino tyčiojimusi iš visuomenės ir pabrėžė, kad atsakingi asmenys turi būti griežtai nubausti.

„Nenoriu užbėgti už akių konkrečiam tyrimui, bet tai, kas jau yra pateikta ir kas yra žinoma, tikrai akivaizdžiai patvirtina tyčinę veiklą. Tai nėra kažkokia avarija, tai yra sąmoninga veikla siekiant taupyti sąnaudas ir tai yra visiškai akivaizdus tyčiojimasis iš visuomenės. Tai yra netoleruotina, ir aš manau, kad atsakingi asmenys bus nubausti visu griežtumu“, – LRT radijui ketvirtadienį sakė G. Nausėda.

Prezidento teigimu, panašių objektų gali būti ir daugiau.

„Sukoncentravę savo dėmesį į vieną objektą mes nepamirškime, kad galimai, o dabar tokių įtarimų daugėja, tokių objektų gali būti ir daugiau, nes galimai dangstančių šituos nusikaltimus pareigūnų gali būti daugiau. Juk teritorinių padalinių yra ir daugiau“, – LRT radijui sakė G. Nausėda.

Anot G. Nausėdos, visoje Lietuvoje reikėtų atlikti analizę dėl to, kas vyksta su aplinkosaugos ūkiu. Jis taip pat pridūrė šiuo atveju įžvelgiantis ir aplinkos ministro Kęstučio Mažeikos atsakomybę.

„Aplinkos ministrui labai rimtai reikia susirūpinti tuo, kas vyksta jo ūkyje, ir labai greitai padaryti reikiamas išvadas. Ta atsakomybė, be jokios abejonės, yra, nes tai, kas dabar vyksta, yra tiesioginiame jo pavaldume ir jis privalo už tai atsakyti“, – kalbėjo šalies vadovas.

ELTA primena, jog teisėsauga paskelbė, kad įmonei „Grigeo Klaipėda“ priklausančiame gamybiniame objekte susidarančios nuotekos nepatenka į valymo įrenginius, o beveik nevalytos išteka į nuotekų vamzdžius, kuriais pasiekia Kuršių marias.

Skelbiama, kad aplinkai padaryta žala gali siekti ne vieną milijoną eurų. Atsižvelgiant į tai, bendrovei „Grigeo Klaipėda“ sausio 7 dieną buvo surašytas privalomasis nurodymas nedelsiant nutraukti aplinkos teršimą nevalytomis nuotekomis.

Prokurorų manymu, gamtai padaryta žala yra tyčinė, siekiant išvengti mokesčių ir kitų turtinių nuostolių.

„Nasdaq Vilnius“ antradienį priėmė sprendimą sustabdyti prekybą bendrovės „Grigeo“ akcijomis.

Pati „Grigeo“ trečiadienį išplatino informaciją, kad situacija reikšmingos įtakos įmonių grupės rezultatams ir veiklai neturės.

Aplinkosaugos ir vartotojų organizacijos ketvirtadienį Vilniuje prie pagrindinės „Grigeo“ būstinės rengia piketą.

Rekomenduojami video