Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
ES žemės ūkio ministrų akiratyje – apsirūpinimo maistu klausimai

Balandžio 7 d. Liuksemburge vyksiančioje Europos Sąjungos (ES) žemės ūkio ir žuvininkystės taryboje ES žemės ūkio ministrai  pratęs diskusijas apie padėtį žemės ūkio rinkose, ypač po karinės invazijos į Ukrainą.

Taryboje ministrai aptars neseniai paskelbtą Europos Komisijos komunikatą „Apsirūpinimo maistu užtikrinimas ir maisto sistemų atsparumo didinimas“, kuriame išdėstytos įvairios priemonės, skirtos mažinti karo Ukrainoje poveikį apsirūpinimui maistu ES ir visame pasaulyje.

„Nerimą kelia išaugusių gamybos sąnaudų, ypač energijos išteklių, pašarų, kuro spaudžiamų gamintojų veikla, kuri turi būti rentabili,  nes tik taip galėsime apsirūpinti maistu patys ir padėti Ukrainai. Be to, reikėtų atkreiptį dėmesį į dėl augančios infliacijos didėjančią maisto įperkamumo problemą“, –  sako Lietuvos žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas.

Taryba aptars ir su žemės ūkiu susijusius Žemės naudojimo, žemės naudojimo paskirties keitimo ir miškininkystės (LULUCF) reglamento peržiūros aspektus. Šia reglamento peržiūra yra siekiama prisidėti prie ES klimato tikslų ir užtikrinti, kad iki 2035 m. ES lygmeniu žemės naudojimo, miškininkystės ir žemės ūkio sektoriuje būtų pasiektas poveikio klimatui neutralumas.

Taip pat bus aptariami paukščių gripo ir geografinių nuorodų reglamento klausimai.

Rekomenduojami video