Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Dviejų darželių modernizavimui skirs maždaug po milijoną

Kėdainiuose planuojama atnaujinti dar dvi ikimokyklinio ugdymo įstaigas – lopšelius-darželius „Varpelis“ ir „Vyturėlis“. Abiem darželiams reikės skirti po maždaug milijoną eurų, dalis šių pinigų juos pasieks iš Europos regioninės plėtros Modernizavimo fondo, kita dalis – paskola iš Šiaulių banko.

Sutaupys

Pagal 2022 m. rengiamą techninį projektą „Varpelio“ pastato atnaujinimui reikalingi kone 852 tūkst. eurų.

Pusę sumos reikės skolintis iš banko.

Už minėtus pinigus darželyje planuojama pakeisti langus ir duris, apšiltinti pamatus, išorines sienas ir stogus, rūsio perdangas, atnaujinti inžinerines sistemas (elektros, šildymo, vėdinimo, šalto vandens, nuotekų).

Įgyvendinus energijos vartojimo efektyvumą didinantį projektą, pastate iki 50 proc. bus mažiau suvartojama šilumos energijos, atitinkamai sutaupomos lėšos viešojo pastato šildymui.

Taip pat įgyvendinant energijos vartojimo efektyvumą didinančias priemones mažinamas į atmosferą išmetamų šiltnamio efektą sukeliančių dujų (CO2) kiekis bei užtikrinama viešojo pastato infrastruktūros atitiktis higienos normoms.

Brangiau

Kiek brangiau atsieis „Vyturėlio“ renovacija. Jai reikalingas milijonas ir 63 tūkst. eurų. Pusė sumos taip pat bus paskola iš banko.

Darželio pastate bus atliekami analogiški darbai, kaip ir „Vaprelyje“, bei tikimasi tokių pačių energiją leisiančių sutaupyti rezultatų.

Rekomenduojami video