Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Duomenų apie išmokas Alytaus apskrityje nepateikė beveik pusė tai daryti privalančių

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) primena, kad iki vasario 15 dienos mokesčius išskaičiuojantys asmenys turi pateikti duomenis apie 2023 metais gyventojams išmokėtas A ir B klasės pajamoms priskiriamas išmokas. Alytaus apskrityje šiuo metu tai padarė tik apie 58 proc. privalančių pateikti tokią informaciją.

Iki vasario 15 d. VMI taip pat laukia duomenų apie nuolatinių Lietuvos gyventojų praėjusiais metais  sumokėtas gyvybės draudimo, pensijų draudimo įmokas į pensijų kaupimo fondus, taip pat apie sumokėtas palūkanas už suteiktas paskolas gyvenamajam būstui statyti arba įsigyti, studijų įmokas, grąžintas studijų įmokoms mokėti skirtas paskolas.

Šią informaciją privalo pateikti bankai, kredito įstaigos, gyvybės draudimo bendrovės, aukštosios mokyklos, formaliojo profesinio mokymo įstaigos ir kt.

Tokius duomenis kol kas pateikė tik apie 40 proc. vadinamųjų trečiųjų šaltinių.

„Laiku ir teisingai pateikti duomenys apie gyventojams išmokėtas A ir B klasės išmokas bei jų patirtas išlaidas yra labai svarbūs siekiant užtikrinti sklandų gyventojų pajamų deklaravimo procesą - gyventojai pajamas gali deklaruoti greičiau ir paprasčiau, išvengiama deklaracijų tikslinimo dėl neteisingai pateiktos, o vėliau atnaujintos informacijos“, - teigia VMI atstovė Judita Stankienė.

Artimiausiomis dienomis duomenų nepateikusiems VMI išsiųs išankstinius priminimus.

Inspekcijaprimena, kad teikiant duomenis apie A ir B klasės išmokas naudojama deklaracijos forma GPM312.

Šią ir kitas formas bei jų pildymo taisykles galima rasti Elektroninio deklaravimo sistemoje EDS, formų sąraše nurodžius atitinkamą formos kodą.

Rekomenduojami video