Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Domaičių kaime sudegė ūkinis pastatas su galvijais ir visu turtu, įtariamas padegimas

Vasario 14-osios naktį, apie 23.30 val., Šilutės ugniagesiai gavo pranešimą, kad Juknaičių sen. Domaičių kaime ugnis niokoja ūkinį pastatą. Buvo pranešta, kad degančiame tvarte yra gyvulių.

Atvykus ugniagesiams tvartas jau degė atvira liepsna, stogas jau buvo sukritęs. Kaip rašoma Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento įvykių suvestinėje – viduje buvusių gyvulių išgelbėti nebuvo galimybės.

Kaip praneša ugniagesiai, supleškėjusio pastato viena dalis buvo mūrinė, kita – medinė, perdengimas – medinis, stogas dengtas šiferiu.

Gaisro metu sudegė ir sukrito pastato stogas bei perdengimas. Bet tai ne vieninteliai ir ne patys skaudžiausi nuostoliai – gaisro metu nugaišo 1 karvė, 3 telyčios, 1 veršelis. Sudegė pastato viduje buvę 11 šieno rulonų, 15 m³ malkų, kiti apyvokos daiktai.

Šeimininkai nuostolį vertina 7 000 eurų bei įtaria padegimą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 187 str. 2 d. dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo.

Pagal baudžiamąjį kodeksą tas, kas sunaikino ar sugadino svetimą turtą visuotinai pavojingu būdu arba išardydamas ar sugadindamas įrenginį ar agregatą, jeigu dėl to galėjo nukentėti žmonės, arba sunaikino, išardė ar sugadino strateginę arba svarbią reikšmę nacionaliniam saugumui turinčių juridinių asmenų infrastruktūrą sudarantį turtą ar jo dalį, arba sunaikino ar sugadino didelės vertės svetimą turtą ar didelės mokslinės, istorinės ar kultūrinės reikšmės turinčias vertybes, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Rekomenduojami video