Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaSužinok. Augink atsakingaiKultūraPatarimaiSvetur Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sužinok. Augink atsakingai
Sveikata
Svetur
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Degustavo patiekalus, pažino žolynus...

Ukmergės tolerancijos centre įvyko antrasis projekto „Ukmergės miesto gyventojų sociokultūrinių veiklų organizavimas“ renginys.

Maisto ruošimo stovykloje savo darbo subtilybėmis pasidalijo virtuvės šefas Gintaras Martinonis.

Projekto dalyviai paragavo šaltos ispaniškos gaspačo sriubos, skanavo graikiškų salotų, laukė ant grotelių keptos mėsos su kaukazietiškais prieskoniais ir garnyru. Degustaciją vainikavo desertas – itališka panakota su uogomis ir riešutų dulkėmis.

Edukaciją apie vaistinguosius žolynus vedė vepriškė Rasa Šimonienė. Dalyviai daug sužinojo apie žoleles, galėjo paskanauti Rasos paruoštų arbatų.

Renginį užbaigė Daivos Stimburienės edukacija, kurios metu dalyviai išgirdo apie bičių gyvenimą, liejo žvakes ir gavo dovanų po žvakę.

Renginį organizavo Ukmergės kraštotyros muziejus, įgyvendinant projektą, finansuojamą Europos socialinio fondo lėšomis. Projekte dalyvavo Ukmergės nevyriausybinių organizacijų nariai, gimnazistai, buvo įtraukti ir Ukmergėje gyvenantys nuo karo baisumų pabėgę ukrainiečiai. Pagal šį projektą muziejus yra numatęs surengti ir daugiau renginių.

Rekomenduojami video