Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Daugėja žmonių, susiduriančių su nepritekliumi

Per pandemiją Kėdainiuose, kaip ir visoje šalyje, padaugėjo žmonių, susiduriančių su nepritekliumi. Socialinę pagalbą teikiančių ir pažeidžiamomis visuomenės grupėmis besirūpinančių organizacijų vadovai tikina, kad visiems, kuriems reikalinga parama, pagalba ir toliau uoliai teikiama.

Prie to aktyviai prisideda organizacijų savanoriai ir vietos bendruomenės.

Padeda vienišiems senoliams

Organizacijos „Maltiečiai“ Kėdainių skyriaus vadovė Aušra Vaidotienė pasakojo, kad Maltos ordino darbuotojų teikiama parama pasiekia vienišus senolius.

„Iš tiesų jaučiamas išaugęs ir padidėjęs poreikis pagalbai.

Žmonės skambina ne tik iš Kėdainių, bet ir iš kitų rajonų, dažniausiai – vaikai, teiraudamiesi, ar galėtume nupirkti ar nuvežti jų artimiesiems maisto. Tačiau mūsų skyrius gyvena iš paaukotų lėšų, o mūsų  tikslinė grupė – vieniši senoliai, todėl stengiamės pagalbą teikti tiems žmonėms, kuriems jos labiausiai reikia.

Pasitaiko atvejų, kai senoliai dar turi savo vaikus ar artimuosius, kurių finansinė padėtis leidžia vieni kitiems padėti, kurie gali senoliais pasirūpinti, o mūsų finansinės galimybės ribotos, todėl mes dirbame ir stengiamės padėti būtent tiems, kuriems labiausiai reikalinga mūsų pagalba“, – pasakojo A. Vaidotienė.

Įtaką padarė pandemija ir išaugęs nedarbingumas

Šv. Juozapo parapijos „Carito“ vadovė Lina taip pat atvirai sakė, jog pagalbos poreikis nepasiturintiems ir vargstantiems stipriai padidėjo.

„Besikreipiančiųjų skaičius padidėjo. Jeigu iki šiol atsiimti maisto davinių ateidavo truputį daugiau nei penkiasdešimt žmonių, tai šiuo metu tų žmonių yra kur kas daugiau.

Taip pat karantino metu tenka aplankyti ir maisto davinius įteikti kur kas didesniam skaičiui vienišų senolių“, – pastebėjimais dalinosi Lina.

Jos nuomone, pagalbos poreikis išsaugo ir dėl pandemijos, ir dėl nedarbingumo.

„Galbūt dėl pandemijos, jog vieniši senoliai lieka namuose, to darbo padaugėjo – tenka aplankyti didesnį žmonių skaičių. O taip pat prisidėjo ir nedarbingumas – vasarą rajone yra daugiau sezoninių darbų, o rudenį ir žiemą ne visi žmonės gali susirasti darbus, kiti jų netenka. Tuomet kreipiasi pagalbos“, – priežastis, dėl kurių padaugėjo gyventojų, reikalingų paramos, svarstė Lina.

Dėkoja savanoriams

Dėl išaugusio pagalbos poreikio ją teikiančioms organizacijoms tenka atlikti ir daugiau darbo. Bet visų organizacijų vadovės džiaugėsi, kad viską suspėja atlikti padedant aktyviems savanoriams.

„Esame dėkingi, nes turime aktyvių savanorių, aktyviai įsitraukiančių į veiklą. Tai ir jaunimas, kuris negaili savo asmeninio laiko, ir vietos bendruomenės, besirūpinančios visuomenės gerove“, – už sunkų darbą pandemijos metu dėkingumą savanoriams išreiškė Kėdainių maltiečiams vadovaujanti A. Vaidotienė.

„Mes turime 16 aktyvių savanorių. Esu dėkinga ir jaunimui, ir „Carito“ moterims, kurių dėka spėjame padėti visiems besikreipiantiems. Be savanorių niekaip neišsiverstumėme“, – sakė Šv. Juozapo parapijos „Carito“ vadovė Lina.

Dovydas PASLAUSKAS

Rekomenduojami video