Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Dalyje Lietuvos sugrįžo žiema: kai kur iškrito net 5 cm sniego

Dalyje Lietuvos trumpam sugrįžo žiema. Kaip skelbiama meteo, ypač žiemiškas vaizdas fiksuojamas Rokiškio apylinkėse. Rokiškyje įsikūrusi automatinė meteorologijos stotis jau išmatavo 5 cm storio sniego dangą.

Oro temperatūra labai silpnai, bet neigiama (-0,4 °C). Įdomu tai, kad dar antradienį Rokiškyje tarp 15–16 val. buvo sušilę net iki +21,4 °C.

Kiek mažiau, bet sniego pabaltinta žemė yra ir Biržų, Zarasų, Utenos, Molėtų, Ignalinos, Švenčionių bei Telšių apylinkėse. Per naktį sniego debesys pasitrauks į pietryčius ir snigti nustos. Per ketvirtadienį sniegas ištirps. 

 Pirmoje dienos pusėje bus nepastoviai debesuota, tik vakarop šalies vakaruose debesų sluoksnis pardės storėti. Iki nakties kai kuriuose vakariniuose rajonuose truputį palynos. Pūs nestiprus besikeičiančios krypties vėjas. Nors didesnę dienos dalį mėgins džiuginti saulės spinduliai, tačiau jie malonesnės šilumos pašykštės. Aukščiausia temperatūra daug kur pasieks 5-9, kai kuriose Dzūkijos ir Suvalkijos vietovėse sušils iki 10 laipsnių.

 Penktadienį Lietuvą pasieks Atlanto ciklonas ir nuo jo nutįsę atmosferos frontai. Daugelyje rajonų iškris krituliai, daugiausia lietus. Pietryčių vėjas pasisuks iš pietų, pietvakarių. Naktį jis pūs 6-11 m/s greičiu, dieną sustiprės iki 8-13 m/s. Po truputį mėgins sugrįžti mus palikusi malonesnė šiluma. Naktį laikysis 0-5, dieną 8-13 laipsnių šiluma. 

Šeštadienį bus nežymiai šilčiau, bet dažniau palis, bei papūs gūsingesnis vėjas.




Rekomenduojami video