Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaKultūraPatarimaiSveikata Regionai
Atskirk pelus nuo grūdų
Bendruomenės
Konkursai
Kultūra
LKBK – mūsų nepriklausomybės šauklys
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Dalį Lietuvos nusiaubus audrai, gelbėtojai vos spėjo suktis

Pastarąją parą Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) gavo per 110 iškvietimų dėl trečiadienio vakarą sukeltų audros padarinių ir išverstų medžių.

Pasak PAGD Situacijų koordinavimo skyriaus atstovo Giedriaus Vaičiulio, daugiausiai pranešimų gauta Utenos, Kauno ir Vilniaus rajonuose. „Per parą priešgaisrinės pajėgos nuvirtusių medžių šalinimui vyko 112 kartų“, – ketvirtadienį LRT radijui sakė PAGD atstovas G. Vaičiulis. „Fiksuoti 105 iškvietimai (dėl nuvirtusių medžių – ELTA) ant važiuojamosios kelio dangos, 4 ant automobilių, 3 – ant paspirtukų“, – detalizavo jis.

PAGD atstovas neatmetė, kad pranešimų pareigūnai gali gauti dar ir šiandien. Jo teigimu, daugiausiai gelbėtojų pagalbos prireikė Utenos, Vilniaus ir Kauno regionų gyventojams. „Daugiausiai pranešimų buvo gauta iš trijų regionų – Utenos, Vilniaus ir Kauno“, – nurodė G. Vaičiulis. PAGD dar antradienį pranešė, kad trečiadienį Lietuvoje kils audra – numatoma perkūnija, vietomis smarkiai lis, kris kruša, bus pavojingi vėjo gūsiai. Departamentas visuomenę ragino pasirūpinti savo ir savo turto saugumu.


Rekomenduojami video