Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
D. Grybauskaitė: G. Kėvišo veiklos užkulisiai pavirto „šešėlių teatru“

Gintautui Kėvišui nesitraukiant iš Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) direktoriaus pareigų savo poziciją išreiškė ir Prezidentė Dalia Grybauskaitė, jo veiklą pavadinusi "šešėlių teatru".

„LNOBT direktoriaus veiklos užkulisiai pavirto „šešėlių teatru", kuriame klesti įtartini sandoriai, piktnaudžiaujama pareigomis, ignoruojamos kontroliuojančių institucijų išvados. Visa tai nesuderinama su skaidrios vadybos reikalavimais ir institucijos vadovo atsakomybe", - D. Grybauskaitės poziciją perdavė Prezidentės spaudos tarnyba.

G. Kėvišą trauktis ragino kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson ir Premjeras Saulius Skvernelis.

Kaip ELTA jau rašė, Kultūros ministerijoje sudaryta komisija skyrė G. Kėvišui drausminę nuobaudą - pastabą.

Komisija buvo sudaryta po Viešųjų pirkimų tarnybos išvadų, kuriose teigiama, kad LNOBT vadovas, vykdydamas viešųjų pirkimų procedūras, kurių metu buvo sudarytos sutartys su įmone, vadovaujama jo artimo giminaičio, nuo pirkimų procedūrų nusišalino tik formaliai.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija tirs, ar G. Kėvišas nesupainiojo viešųjų ir privačių interesų, galimai prašydamas Vilniaus miesto savivaldybės paramos koncertams, kurių organizavimu rūpinosi jo sūnaus įmonė.

Rekomenduojami video